AcasăNewsUrsul siberian a ucis 41 de persoane in Europa

Ursul siberian a ucis 41 de persoane in Europa

Speriati, oamenii au golit rafturile supermarketurilor pentru a-si face provizii

Valul de frig polar care s-a abatut in ultimele zile asupra continentului european a facut numeroase victime, in special in randurile persoanelor fara adapost, perturband serios si transportul.

Speriati oamenii au golit rafturile supermarketurilor pentru a si face provizii

Supranumit ”Bestia din Est” de britanici, ”Tunul de zapada” de suedezi, ”Moscova-Paris” de francezi sau ”Ursul din Siberia” de olandezi, acest val de frig a omorat cel putin 41 de persoane, incepand de vineri: 18 in Polonia, 6 in Cehia, 5 in Lituania, 4 in Franta, 4 in Slovacia, 2 in Italia si in Romania. Luna trecuta, 7 oameni  au murit din cauza frigului in Estonia. In noaptea de marti spre miercuri, s-au inregistrat -21 de grade in regiunile muntoase din Croatia si Bosnia, -20 de grade in nordul Germaniei, -19 in sudul Poloniei, -18 in Belgia si -10 in imprejurimile Londrei. In Elvetia, o minima de -36 de grade a fost inregistrata la Glattalp, la 1850 de metri altitudine. Pe teritoriul european, temperaturile glaciale i-au afectat in principal pe cei fara adapost. In Belgia, mai multe orase au luat decizia de a forta (chiar si prin arest) aceste persoane sa ajunga la un refugiu. In Germania, adaposturile au fost deschise 24 de ore din 24. In Irlanda, locuitorii au golit magazinele pentru a-si face provizii de hrana in apropierea furtunii Emma care ar putea provoca astazi cele mai importante caderi de zapada in aceasta tara, dupa 1982.

La Roma zapada a blocat pana si strazile Vaticanului

Zapada si gheata au perturbat sever drumurile, transporturile aeriene si feroviare in Marea Britanie, Olanda, in Balcani si in regiunea scandinava. Gigantul rus Gazprom a anuntat ca a batut sase zile consecutiv propriile recorduri de export zilnic de gaz catre Europa. Luni, Gazprom a exportat 66,8 milioane de metri cubi.

Cel mai glacial job

Presa austriaca a decernat si premiul pentru ”cea mai friguroasa slujba” lui Ludwig Rasser si lui Norbert Daxbacher, angajati ai statiei meteo din Sonnblick care se afla la 3109 metri altitudine. Cei doi trebuie sa iasa de trei ori pe zi pentru a culege datele aparatelor de masura. ”Avem nevoie de o ora pentru a face masuratori la toate dispozitivele. La -32 de grade (temperatura inregistrata marti) si cu rafale puternice de vant, le resimtim ca -60 de grade”, a declarat Ludwig Rasser.

Romania, sub avertizare pana vineri seara

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM)  a anuntat ca valul de ger va continua in intreaga tara, cel putin pana vineri seara, la ora 20.00. Treisprezece judete sunt sub cod galben, respectiv Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mures, Bistrita-Nasaud, Cluj-Napoca, Arad, Timis, Bihor, Salaj, Maramures si Satu Mare. 27 de judete si Capitala se afla sub cod portocaliu de ger. Meteorologii anunta temperaturi chiar sub -25 de grade.

author avatar
Tudor Borcea
1.624 afisari

1 COMENTARIU

  1. IARNA 5/13 IISUS 5, MARIA 5, TIȘBITUL 13; IAR.NA. IAR-Rai, NA-Ani. Anii Raiului (2004-2070). Raiul e Creația unică care se înfăptuiește prin Duhul Sfînt după Casa-Icoană și faptele mele între anii 2004-2070 (Lumea văzută și nevăzută, Cosmosul infinit, Pămîntul și Adam cu Eva).

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger