AcasăNewsUrmeaza zile foarte reci, cu precipitatii si polei

Urmeaza zile foarte reci, cu precipitatii si polei

Nici urma de vesti bune despre vremea din intervalul imediat urmator. Primavara pare mai departe ca oricand, chiar daca ne apropiem de sfarsitul lunii martie.

O informare transmisa marti dupa-amiaza de Administratia Nationala de Meteorologie chiar in jurul orei la care a intrat in vigoare, si anume la 15, ramane valabila pana joi dimineata, la ora 10.

Ninsori, dar si lapovita si polei

Meteorologii anunta noi ninsori, dar si lapovita si ploi, dar mai presus de orice, faptul ca ne asteapta cateva zile foarte friguroase. „In intervalul mentionat vremea se va mentine deosebit de rece, cu valori termice mai scazute, in general, cu 10 grade fata de mediile climatologice specifice perioadei. Temperaturile vor fi negative noaptea si dimineata in toata tara, iar in cea mai mare parte a Moldovei si ziua”, spun specialistii.

Miercuri, sunt asteptate precipitatii in majoritatea regiunilor, cu incepere din sud-vestul Romaniei. La munte sunt prognozate ninsori, iar in Oltenia, Muntenia si Dobrogea precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare, cu mentiunea ca „trecator se va forma polei sau ghetus, iar in restul teritoriului vor predomina ninsorile”.

Frig pana catre finele saptamanii

Mai mult, meteorologii isi incheie mesajul cu urmatoarea precizare: „vremea deosebit de rece se va mentine pana spre sfarsitul saptamanii si vor mai fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare in majoritatea regiunilor, cu o probabilitate mai mare de aparitie pe parcursul zilelor de joi si vineri, in special in sud, in sud-est si la munte”.

author avatar
Cristina Stefan
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger