AcasăNewsUrmeaza zile de foc, de COD PORTOCALIU, inclusiv in Bucuresti

Urmeaza zile de foc, de COD PORTOCALIU, inclusiv in Bucuresti

Finalul lunii iunie, dar si prima zi din iulie se anunta toropitoare in mai multe zone din tara, inclusiv in Bucuresti.

Meteorologii au transmis doua avertizari COD PORTOCALIU, anuntand valori caniculare ale temperaturilor pentru vineri si sambata, dar si disconform termic accentuat. Cu mentiunea ca in aceste doua zile vor fi si zone in care maximele indicate de termometre vor fi incadrabile in parametrii unor Coduri galbene, redate cromatic in hartile atasate, va precizam ce anume s-a anuntat din directia ANM prin intermediul celor doua Coduri portocalii.

foto: ANM

Primul dintre acestea, valabil pentru 30 iunie, indica faptul ca vineri „in sudul Banatului, in cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei si in sudul Moldovei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat si se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 37…39 de grade. In Lunca Dunarii, izolat, vor fi valori de 40 de grade”.

foto: ANM

In cealalta avertizare COD PORTOCALIU, emisa pentru sambata, 1 iulie, specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie spun ca indicele temperatura-umezeaza va sari de pragul critic de 80 de unitati. „In Oltenia, Muntenia, Dobrogea si in cea mai mare parte a Moldovei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat si se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 37…40 de grade, mai ridicate in Campia Romana”, transmit meteorologii.

Asadar, e bine sa tineti cont de prognoza si, pentru a resimti cat mai putin efectele perioadei cu maxime de foc, de recomandarile specialistilor, pe fond de canicula! DETALII AICI.

author avatar
Cristina Stefan
87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger