AcasăNewsUrmeaza doua zile cu temperaturi ridicate. Pentru joi a fost emis un...

Urmeaza doua zile cu temperaturi ridicate. Pentru joi a fost emis un COD PORTOCALIU

Se anunta alte doua zile cu temperaturi caniculare -miercuri si joi, cu mentiunea ca in timp ce pe 28 iunie valul de caldura va cuprinde judete din vestul, sud-vestul si sudul tarii, pe 29 iunie vor fi doar trei judete ce scapa de sub umbrela avertizarii de caldura.

Studiind prognoza, meteorologii au decis, marti, sa emita doua avertizari. Prima dintre ele, un COD GALBEN, informeaza ca miercuri se va extinde valul de caldura, maximele vor ajunge frecvent la 33-36 de grade, iar disconfortul termic va atinge pragul critic de 80 de unitati. Zonele afectate de situatia anuntata sunt Banatul, Crisana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei si Transilvania (local), valul de caldura se va extinde, iar disconfortul termic va fi in accentuare.

Totodata, din directia ANM se mentioneaza ca „instabilitatea atmosferica va fi accentuata in cursul zilei de marti (27 iunie) in jumatatea de sud-est a tarii, iar miercuri (28 iunie), pe arii restranse, mai ales la munte, in est si sud-est. Astfel, vor fi intervale de timp cu averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului cu aspect de vijelie si caderi de grindina”.

Celalalt mesaj e valabil pentru ziua de joi, 29 iunie, data la care sunt mari sanse ca valul de caldura sa se accentueze si mai mult si sa se extinda la majoritatea judetelor tarii. motiv pentru care au fost emise doua avertizari. Una dintre ele, COD GALBEN, cuprinde judetele indicate in harta atasata si mentiunea ca disconfortul termic se anunta accentuat, iar maximele anuntate de ANM pot ajunge la 34-36 de grade.

Totodata, ANM-ul anunta ca joi, in judetele Dolj, Olt si Teleorman si in zona joasa a judetelor Caras-Severin si Mehedinti va fi si mai cald. Drept urmare s-a emis un COD PORTOCALIU, avertizare prin care se transmite ca termometrele vor ajunge sa indice maxime de 37-39 de grade, posibil si 40 de grade, „pe arii restranse”, iar disconfortul termic „va fi deosebit de accentuat”.

sursa foto: meteoromania.ro

143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger