AcasăNewsUrmarile iernii: locuinte in bezna, copaci cazuti sub greutatea zapezii

Urmarile iernii: locuinte in bezna, copaci cazuti sub greutatea zapezii

Chiar daca marti dimineata nu au mai fost anuntate situatii de oameni blocati in zone afectate de ninsori sau de masini inzapezite, pompierii continua sa intervina, la fel cum au facut si in ultimele ore, pentru inlaturarea copacilor cazuti pe masini sau pe carosabil, dar si a cablurilor electrice smulse de vant de pe stalpii de inalta tensiune.

Un bilant al interventiilor din ultimul interval indica, potrivit Departamentului pentru Situatii de Urgenta, faptul ca „in ultimele 24 de ore, efectele iernii s-au resimtit in 11 judete (Arges, Arad, Caras-Severin, Gorj, Mehedinti, Neamt, Prahova, Salaj, Sibiu, Timis si Valcea)”. Au fost situatii in care au fost arbori pusi la pamant de greutatea zapezii sau a vantului puternic. Se anunta ca au fost afectate 9 autovehicule, 128 copaci doborati, mai multi stalpi si un panou publicitar.

E important de mentionat faptul ca si marti erau oameni care aveau de suferit de pe urma lipsei energiei electrice. DSU transmitea ca in aceasta dimineata erau „inregistrate avarii in 313 localitati”, precizandu-se ca situatia „ramane in atentia autoritatilor” si ca echipele de specialisti sunt pe teren, incercand sa rezolve problemele cat mai rapid.

sursa foto: Facebook/DSU

109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger