AcasăNewsUraganul Harvey a facut ravagii

Uraganul Harvey a facut ravagii

Case distruse, copaci scosi din radacini si peste 300.000 de locuinte fara curent electric

Cel mai puternic uragan din ultimii 12 ani a facut prapad in statul american: case distruse, copaci scosi din radacini si peste 300.000 de locuinte ramase fara curent electric.

Case distruse, copaci scosi din radacini si peste 300.000 de locuinte fara curent electric

Un om a murit in Texas, prima victima confirmata oficial, dupa ce furtuna a lovit regiunea cu peste 200 de kilometri pe ora, cu forta unui uragan de categorie 4, pe o scara cu cinci trepte. Autoritatile din Texas au declarat stare de catastrofa naturala, pentru ca statul  sa poata obtine ajutor federal, avertizand ca desi Harvey a fost retrogradat la furtuna tropicala, vijelia se poate inteti in orice moment cauzand inundatii de proportii. Zeci de mii de oameni au fost evacuati, iar cei care au ramas in case si-au baricadat ferestrele si au asezat saci de nisip in calea apei. Unul dintre cele mai afectate orase texane este Rockport, o localitate cu zece mii de oameni. Un parc de rulote a fost spulberat, iar la un moment dat presa locala a anuntat ca s-au identificat 8 morti, dar informatia a fost retrasa ulterior.

Copacii au fost doborati de forta furtunii, multe masini au fost avariate, iar pagube importante a suferit si aeroportul din oras. „Ploi torentiale se vor abate asupra Texasului”,  pana miercuri, au avertizat serviciile meteorologice americane, anticipand, local, acumulari intre 380 si 880 de litri pe metru patrat. Peste 2.000 de militari si membri ai Garzii Nationale au fost trimisi in ajutorul oamenilor din Texas, unde va ajunge si presedintele Donald Trump, saptamana aceasta. Harvey ar putea sa faca numeroase zone „nelocuibile timp de luni de zile”, au avertizat autoritatile federale. Harvey este cel mai puternic uragan care a lovit Statele Unite din 2005 incoace si cea mai grava furtuna care se abate asupra Texasului din 1961.

author avatar
Bogdan Borcea
121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger