AcasăNewsUniunea Europeana, premiul Nobel pentru Pace in 2012 - VIDEO

Uniunea Europeana, premiul Nobel pentru Pace in 2012 – VIDEO

Premiul Nobel pentru Pace a revenit, in 2012, Uniunii Europene. Oficialii comitetului norvegian au ales sa rasplateasca „eforturile UE in promovarea democratiei si a drepturilor omului pe continentul european”.

Numele castigatorului Premiului Nobel pentru Pace, in 2012, a fost anuntat vineri, la Oslo, de catre presedintele Comitetului Nobel, Thorbjoern Jagland. „UE si stramosii sai au contribuit de peste sase decenii la promovarea pacii, reconcilierii, democratiei si drepturilor omului in Europa”, a precizat Jagland.

UE se confrunta in prezent cu dificultati economice grave si cu tulburari semnificative la nivel social, un motiv in plus pentru ca eforturile Uniunii de a veghea la mentinerea pacii si la respectarea drepturilor omului sa fie rasplatite, considera reprezentantii Comitetului Nobel. „UE a contribuit la transformarea majoritatii Europei dintr-un continent al razboiului, intr-unul al pacii”, a mai spus presedintele Comitetului Nobel.

Dupa cum multi au remarcat deja, premiul Nobel a fost atribuit Uniunii Europene de o tara care a refuzat in doua randuri sa devina membru al UE. Anul trecut, trei femei au primit Premiul Nobel pentru Pace. Distinctia acordata de comitetul norvegian a revenit presedintelui Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf, activistelor Leymah Roberta Gbowee (Liberia) si Tawakul Karman (Yemen).

[youtube]SiPBGePBKos[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger