AcasăNews”Unitatea de elita” pune tunurile pe Kovesi

”Unitatea de elita” pune tunurile pe Kovesi

Procurorul Lucian Onea, seful ”unitatii de elita”, asa cum isi numea mandra nevoie mare Laura Codruta Kovesi Directia de la Ploiesti, a facut, ieri, la instanta suprema, declaratii incendiare despre felul in care ii raporta toate miscarile sefei de atunci a DNA. Iata ca, pentru prima data, Onea da din casa, paradindu-si fosta “stapana”.

Concret, acesta a trecut la “inteparea” Laurei Codruta Kovesi, la fel ca si procurorul Portocala, Mircea Negulescu. Cei doi fosti magistrati sunt acum cercetati penal si se afla sub control judiciar in urma dezvaluirilor facute de Vlad Cosma despre felul in care au fost instrumentate dosarele fostului deputat Sebastian Ghita. Judecatorilor de la instanta suprema nu le-a venit sa creada, ieri, cand fostul sef al DNA Ploiesti a inceput sa povesteasca cum toate actiunile si dosarele instrumentate de aceasta institutie erau coordonate de la centru, chiar de sefa de atunci a DNA, Laura Codruta Kovesi. ”Nu misca nimeni atunci cand facea un dosar. Toate actiunile erau conduse de sefa DNA cu care eu vorbeam zilnic sau de mai multe ori pe zi”, a spus Lucian Onea. Acesta a povestit chiar ca atunci cand a organizat conferinta de presa, dupa dezvaluirile lui Vlad Cosma care a prezentat casete cu inregistrari cand cei doi procuroii ii spuneau ce sa faca, cum sa semneze in fals denunturi impotriva lui Sebastian Ghita, ca s-a sfatuit cu Kovesi in cele mai mici detalii ce sa spuna presei. Pe de alta parte, sa ne amintim ca Mircea Negulescu, zis Portocala, a facut, in cadrul anchetei care se desfasoara la Parchetul General sub coordonarea procuroarei Elena Iordache, un autodenunt incediar pe 50 de pagini. In spovedania lui Negulescu se regasesc si dezvaluiri despre Laura Codruta Kovesi, dar si despre modul in care le cerea procurorilor sa minta si sa falsifice probe din dosare pentru a ”paradi” persoanele ”tinta”. Procurorii Parchetului General l-au pus sub urmarire penala pe fostul sef al DNA Ploiesti, Lucian Onea si pe Mircea Negulescu, in dosarul in care e acuzat de inducerea in eroare a organelor judiciare, represiune nedreapta si cercetare abuziva. Onea si Negulescu sunt  acuzati ca l-au obligat pe Vlad Cosma sa falsifice o sesizare pe alt nume in dosarul in care trebuia sa fie anchetat Sebastian Ghita, Victor Ponta dar si Tony Blair. Potrivit dovezilor aduse de Vlad Cosma, este vorba despre o sesizare intocmita de acesta pe numele unui cetatean din Chisinau, Serghei Petrus. Vlad Cosma ar fi fost amenintat de catre Lucian Onea ca ii va intocmi dosar penal surorii acestuia, Andreea Cosma. Ulterior, Vlad Cosma a declarat public ca Serghei Petrus nu exista.

author avatar
Ramona Feraru
2.646 afisari

1 COMENTARIU

  1. „Niste penali, care ataca procurorii”, asa parca s-a exprimat marele Dulapau… Acum vad si ei pe pielea lor cum poti anula un om, e de ajuns sa-l faci „penal”. Eu zic sa continuam, dupa „fara penali in functii publice”, sa urmeze „fara cei ce-au fost cercetati, dar achitati (ca au facut ei ceva…)”, fara rudele lor, fara vecinii lor, fara cei ce le-au vorbit vreodata, In ritmul asta, mai bine sa facem o lista de cei care nu pot fi cercetati penal, bebelusii, gen si sa ne incolonam toti ceilalti, sa ne facem programari la procuratura, eventual, astia care mai stim cate ceva din procedura ne-am putea face singuri dosarele, am putea ajuta si prietenii, pentru o economie…Si sa vina, naiba, in functiile publice ajutoare straine, sa ne vina nemti (ce daca sunt liderii momentului la scandaluri de coruptie), sa vina nordici (au si ei scandalurile lor, e adevarat ca dau mita, dar nu s-a dovedit si ca iau, in plus pedofilia aia de care sunt acuzati urmeaza sa fie dezincriminata), avem americani, i-am putea folosi (ca n-or fi toti vanduti lui Putin, sau ocultei…), orice numai romani sa nu fie, ca astia si daca nu sunt corupti, stiu ei pe cineva corupt si nu-l denunta…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger