Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Unitatea 1 a Centralei de la Cernavoda, oprita controlat. Nuclearelectrica a anuntat motivul

Unitatea 1 a Centralei de la Cernavoda, oprita controlat. Nuclearelectrica a anuntat motivul

Autor:

Oficialii Nuclearelectrica au transmis, in aceasta ultima zi a saptamanii, ca s-a decis oprirea controlata a Unitatii 1 a Centralei Nuclear Electrice (CNE) Cernavoda. Dar si cat se estimeaza ca va durea aceasta situatie.

 

centrala 350x232 Unitatea 1 a Centralei de la Cernavoda, oprita controlat. Nuclearelectrica a anuntat motivulMasura a fost luata la ora 9 si 20 de minute, se mentioneaza intr-un comunicat postat pe site-ul companiei, in care se mentioneaza si motivul pentru care s-a dispus acest pas – ” aparitia unui defect la unul dintre sistemele de proces ale centralei”.

Urmeaza ca problema constatata sa fie remediata. “Specialistii CNE Cernavoda analizeaza integrat cauza, iar Unitatea 1 va fi repornita imediat ce lucrarile de remediere vor fi finalizate. Estimam ca oprirea va avea o durata de aproximativ 48 de ore”, mai precizeaza oficialii companiei, care dau, totodata, asigurari ca “lucrarile de remediere nu vor avea niciun impact advers asupra personalului, populatiei si mediului inconjurator, acestea realizandu-se in conformitate cu procedurile specifice ale centralei”.

sursa foto: facebook.com/Nuclearelectrica    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!