AcasăNewsUniformele ISIS sunt facute de copii

Uniformele ISIS sunt facute de copii

Patronul fabricii de confectii spune ca nu conteaza cine sunt clientii sai

Minori cu varste intre 9 si 13 ani, copii sirieni, sunt angajatii unei fabrici de textile ale carei produse ajung tocmai la cei din cauza carora au fost nevoiti sa fuga din tara.

Patronul fabricii de confectii spune ca nu conteaza cine sunt clientii sai

In loc sa mearga la scoala, mai multi copii sirieni confectioneaza uniforme pentru jihadisti care sunt transportate apoi clandestin peste granita turca si predate gruparii teroriste Statul Islamic. Copiii muncesc 12 ore si primesc 14 dolari pe zi, informeaza Daily Mail. Fabrica unde muncesc copiii apartine lui Abu Zakour, un sirian care a fugit din Raqqa (fieful Daesh in Siria) si a deschis aceasta afacere in orasul de frontiera turc Antakya. Dar nu numai teroristii ISIS sunt clientii lui Zakour, ci si gruparile jihadiste Ahrar al-Sham si Jabhat al-Nusra sau rebeli din Armata Siriana Libera. ”Nu conteaza de unde sunt clientii mei”, spune Zakour, precizand ca ar castiga mult mai putin daca ar confectiona haine civile, in loc de diferite tipuri de costume militare.

Materia prima vine din Istanbul

Materia prima pentru confectii vine din Istanbul. Fabricile turcesti imita in special tesatura modelelor militare rusesti si americane, in timp ce motivul desertului de pe uniforme este foarte apreciat de teroristi. In ce-i priveste pe cumparatorii care trimit aceste haine in teritoriile controlate de Statul Islamic, ei nu spun pentru cine lucreaza sau daca sunt din Raqqa. Totusi, Abu Zakour a marturisit ca destinatia finala a uniformelor sale este Raqqa (Siria). Avand disperata nevoie de bani, parintii acestor copii care muncesc la frontiera turca prefera ca ei sa produca bani decat sa-i trimita la scoala, a spus Abu Zakour.

author avatar
Tudor Borcea
546 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger