AcasăNewsUngureanu, trimis la munca de partid

Ungureanu, trimis la munca de partid

Opozitia (mai exact PSD-ul) nu prea are chef sa-i treaca motiunea de cenzura. In schimb, o parte din PDL ar cam vrea sa-l disponibilizeze pe Ungureanu si sa-l trimita la facut partide.

Razvan Ungureanu ar putea fi ”concediat” chiar de pedelisti

Absurda la prima vedere, varianta isi are logica sa politica. In ceea ce-i priveste pe pesedisti, acestia stiu ca o preluare a guvernarii inainte de vreme, mai exact inainte de alegerile parlamentare, le-ar putea reduce drastic actualul scor electoral. Apreciere corecta in actuala situatie economica si cu fondurile insuficiente avute la dispozitie de guvern, indiferent cum s-ar numi el. In plus, nimeni nu poate face minuni in sapte luni, prin urmare nu este bine ca romanii sa afle prea devreme ca nici USL nu-i va umple de bani si de locuri de munca. De aceea pesedistii, mult mai realisti decat liberalii, nu vor sa se lege la cap daca tot nu-i doare.

Miscarea politica, mai importanta decat guvernarea

Pe de alta parte, pedelistii care si-au pus toata nadejdea intr-o noua formatiune condusa de Razvan Ungureanu au impresia ca, degrevat de grija Guvernului, acesta s-ar putea dedica total politicii, deci si formatiunii visate. Iar o motiune de cenzura este calea cea mai simpla de concediat una-doua premierul. Asa stand lucrurile, pronosticurile suna diferit chiar si atunci cand vin din aceeasi tabara, a Puterii sau a Opozitiei. La PDL, de exemplu, unii democrati se jura ca motiunea va cadea, in timp ce altii sustin ca are mari sanse sa treaca. La PSD, optimistii deplang deja posibila victorie si sunt foarte retinuti cand vine vorba despre instalarea lui Victor Ponta in fruntea Executivului, preferand varianta unui guvern de tranzitie pana la alegeri. Cei mai nerabdatori sa revina la Palatul Victoria sunt liberalii, care sunt gata sa renunte la certurile pe candidaturile la alegerile locale in favoarea unor batalii purtate pentru mize cu adevarat serioase: ministere, agentii, deconcentrate etc.

Candidatii PDL mai asteapta o tura

Decizia Guvernului de a prelungi vacanta bugetarilor de 1 mai a dat peste cap planurile de campanie ale PDL. Desi lansarea candidatilor PDL trebuia sa aiba loc, cu tam-tam-ul de rigoare, sambata care urmeaza, evenimentul a fost anulat fiind clar ca nimeni nu si-ar fi pierdut o zi de vacanta de dragul politicii. „Am fost nevoiti sa amanam pentru 6 mai deoarece Guvernul i-a fericit pe romani cu mai multe zile libere”, a recunoscut Sever Voinescu ca Razvan Ungureanu este cel care a bagat bete-n roatele PDL. Si mai prost este ca PDL si-a amanat pentru a doua oara lansarea oficiala in campanie.

author avatar
Simona Badulescu
293 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger