AcasăNewsUngureanu: Trebuie desemnat rapid un candidat la Presedintie din partea dreptei

Ungureanu: Trebuie desemnat rapid un candidat la Presedintie din partea dreptei

(foto: Antena 3)

Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat, luni, in cadrul unei conferinte de presa, ca desemnarea unui candidat la Presedintie din partea dreptei este o chestiune foarte urgenta, insa a evitat sa spuna daca el ar fi dispus sa candideze.

(foto: Antena 3)

Ungureanu a declarat ca sustine afirmatia democrat-liberalului Cristian Preda conform careia PDL trebuie sa gaseasca urgent un candidat pentru alegerile prezidentiale. „Exista discutii pe care le avem. Forta Civica, din aceasta perspectiva, are un punct de vedere foarte clar, foarte articulat. Evident, vom discuta cu toate celelalte forte specifice parlamentare si neparlamentare. Sustin ceea ce spunea domnul Cristian Preda, exact in felul acesta spunea, si citez, ca este nevoie a desemna cat mai rapid un candidat la functia prezidentiala din partea dreptei. Sustin aceasta afirmatie a domnului Preda”, a declarat fostul premier.

Presedintele Fortei Civice a evitat sa spuna daca este dispus sau nu sa candideze la functia de presedinte al Romaniei, din partea PDL: „Veti avea raspunsul la aceasta intrebare cat de repede, in urmatoarele zile”.

Mihai Razvan Ungureanu a apreciat ca PDL, si dreapta din Romania in general, are nevoie de lideri hotarati. „Va spun ceea ce cred ca are nevoie in general dreapta din Romania: are nevoie de lideri hotarati, capabili sa contribuie critic la actul de guvernare, in sensul actiunii criticii directe si neoprite. Credem ca suntem deja in campanie pentru anul 2014 si liderii unei drepte autentice trebuie sa se considere deja in campanie pentru anul 2014 si mai credem ceva, ca este nevoie de o formula, de o voce comuna a dreptei pe seama protocolului politic ce a fost semnat si niciodata denuntat la inceputul toamnei din 2012”, a mai spus Ungureanu.

Liderul Fortei civice a aratat ca ar putea fi posibil ca dreapta sa aiba un singur candidat la functia de presedinte al Romaniei, si ca „in niciun caz” nu-l vede pe Crin Antonescu ocupand aceasta functie.

De asemenea, MRU a anuntat primul Comitet Director al Fortei Civice de dupa alegerile parlamentare, care va avea loc sambata, 12 ianuarie, la Brasov.

author avatar
Alina Costache
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger