AcasăNewsUngureanu a dat verde pentru un tun imobiliar pe terenul Garii de...

Ungureanu a dat verde pentru un tun imobiliar pe terenul Garii de Nord

Cand se parea ca nu mai au posibilitatea sa dea nici un”tun” in Capitala, „rechinii imobiliari” isi freaca acum din nou fericiti mainile. „Prada” pe care se reped deja sa o sfasie este reprezentata de un teren de aproape 30 de hectare, aflat intr-o zona privilegiata din Bucuresti.

Hotararea de Guvern semnata de Ungureanu (vezi facsimil) lasa disponibile zeci de hectare de teren pentru constructii

Masa dezvoltatorilor imobiliari a fost onorata de nimeni altul decat fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, care si-a pus semnatura pe memorandumul de intelegere intre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii din Romania si Ministerul Transporturilor din Regatul Belgiei.

Document prin care, dupa cum acuza chiar surse cu inalte functii din conducerea CFR, se acopera tragerea pe dreapta a terenurilor care vor fi disponibilizate in jurul Garii de Nord.

„Optimizarea activelor imobiliare”

Mihai Razvan Ungureanu

In zona de nord a Capitalei, la o aruncatura de bat de Piata Victoriei si intr-o locatie care beneficiaza de o infrastructura de invidiat, pretul terenurilor se mentine unul dintre cele mai ridicate din Capitala. Atata doar ca aici se gasesc tot mai greu parcele de cel putin cateva sute de metri patrati, care sa permita dezvoltarea unor complexe rezidentiale sau ale unor „zgarie nori” pentru birouri de lux. Iata insa ca situatia este pe cale sa se schimbe, dupa infiintarea firmei mixte „NewCo”, care a demarat deja lucrul la un proiect care sa elibereze suprafete imense de terenuri aflate in jurul Garii de Nord. De altfel, cu privire la „modernizarea” Garii de Nord, chiar in articolul 1 al Hotararii de Guvern semnate de Mihai Razvan Ungureanu se prevede ca „parcelele de teren sa fie optimizate din punctul de vedere al utilizarii lor”. Iar articolul 2 dispune „crearea de valoare adaugata din terenurile care apartin statiei de cale ferata”. Mai mult,  „Memorandumul” parafat la 22 septembrie 2011 si intrat in posesia noastra nu lasa niciun dubiu privind adevaratul scop al „renovarii” cladirii Garii de Nord : „NewCo va pregati proiecte comerciale, rezidentiale, de afaceri, administrative, sociale care ar putea fi dezvoltate pe activele imobiliare devenite disponibile si care sa fie ulterior vandute dezvoltatorilor interesati”. Iar gurile rele sustin ca proiectele nu doar ca „ar putea fi vandute”, dar ele deja au fost arvunite marilor dezvoltatori. Dintre care, se pare, nu lipseste nici atotprezenta firma Bog’Art, a lui Raul Doicescu.

Incendiu la Gara Basarab

Cinci autospeciale de pompieri au fost mobilizate in incercarea de a stinge flacarile ce au cuprins o garnitura dezafectata de tren ce era stationata in spatele Garii Basarab. Conform primelor cercetari, incendiul, care a mistuit zece vagoane pana la sosirea pompierilor, a izbucnit in timp ce angajatii unei firme taiau respectivul tren pentru fier vechi. Circulatia in zona a fost intrerupta mai multe ore, fumul gros fiind vizibil pe mai multi kilometri in jur.

author avatar
Catalin Tache
2.395 afisari

2 COMENTARII

  1. Si ce trebuia sa faca Ungureanu, sa semneze un act sa se dea la popor cate un metru patrat din terenurile alea, asa-i?

  2. De ce va plangeti, mai fratilor? Cine va impiedica sa anulati acest memorandum,pentru ca ,voi o spuneti,toate urmeaza sa se faca,inca nu s-au facut…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger