Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Ungaria si Bulgaria ne-au luat fata la coruptie

Ungaria si Bulgaria ne-au luat fata la coruptie

Autor:

In raportul realizat  de Transparency International, in privinta perceptiei gradului de coruptie pentru acest an in Uniunea Europeana, Romania sta pe loc, cu acelasi punctaj de 48 de puncte obtinut si in 2016, adica locul 59 la nivel mondial si 25 in cadrul UE. Totusi, este considerata printre cele mai corupte state din spatiul comunitar, dar „concurentii” vechi, Ungaria si Bulgaria, au reusit scoruri mai proaste, sunt singurele state europene care au obtinut punctaje mai mici.

 

coruptie 720x481 Ungaria si Bulgaria ne au luat fata la coruptie

Chiar daca cei doi vecini ne-au depasit, Romania este considerata printre cele mai corupte tari din spatiul comunitar

Cele doua tari sunt vazute mai corupte decat Romania, care la randul ei este privita la fel de corupta ca Grecia. Global, Romania se afla pe pozitia 59 in functie de gradul de coruptie perceput, dintr-un total de 180 de state. Pe de alta parte, fruntase la capitolul celor mai putin corupte state din lume sunt Noua Zeelanda si Danemarca, urmate de Finlanda, Norvegia , Elvetia, Canada, Luxemburg, Olanda si Marea Britanie, majoritatea fiind monarhii. Printre cele mai corupte tari figureaza Somalia, Sudanul de Sud, Siria, Afganistan, Sudan, Yemen si Coreea de Nord. Raportul mai arata ca “indicele de Perceptie a Coruptiei din acest an releva faptul ca majoritatea statelor fac progrese foarte mici sau nu realizeaza deloc progrese in stoparea coruptiei”. Clasamentul anual privind Indicele de Perceptie a Coruptiei (IPC) compara  nivelului de coruptie din sectorul public in 180 de state si foloseste  o scala de la 0 la 100,  0 puncte inseamna un grad extrem de ridicat de coruptie, iar 100 de puncte, lipsa coruptiei.


3 comentarii to Ungaria si Bulgaria ne-au luat fata la coruptie

  1. Revocarea de la DNA s-a facut fara anuntarea unui vast plan de combatere a coruptiei, ceea ce mareste suspiciunile.

    • Ipu

      Daca citesti raportul te luminezi nu mai suspectezi decat pe Luluta. E adevărat fara legi beton armat si Dna restructurat recondiționat cu statut de procuror orcine vine o ia pe albia Luluti in cateva luni. Stiu ei de ce.

  2. Ipu

    Da din cauza lui Orban care corupe iar bulgarii omoara ceea ce inca nu se intampla la noi sau nu stiu ei de Panait, Marta, Elodia si altii… E cam aceiasi Mârie da cu alta pălărie.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 26-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!