AcasăNewsUngaria: „multinationalele inseala clientii!”

Ungaria: „multinationalele inseala clientii!”

Dupa ce un raport al Autoritatii alimentelor a aratat ca aproape trei sferturi de produse din magazinele retailerilor au o calitate inferioara celor vandute pe alte piete, ministrul Agriculturii, Fazekas Sandor, a acuzat multinationalele din tara pentru ca „inseala clientii maghiari”.

“Oficiul National pentru Siguranta Alimentelor din Ungaria (NEBIH) a analizat circa 100 de produse alimentare vandute pe piata locala, in 70% din cazuri fiind constatate deficiente calitative(…)Analizele confirma suspiciunile ca multinationalele aduc produse de calitate inferioara in Ungaria”, a declarat Sandor, citat de Budapest Business Journal.

In lista publicata de Ministerul Agriculturii se arata ca produsele comercializate in Ungaria au ingrediente mai ieftine si mai multi amelioranti de arome. Raportul  NEBIH au fost considerat de Asociatia Marcilor din Ungaria  drept “subiectiv”, iar producatorii au spus ca diferentele aratate sunt date de gusturile specifice locale. O atitudine agresiva fata de politicile multinationalelor o are si Janos Lazar(seful cabinetului lui Viktor Orban) care a afirmat lunile trecute ca ar fi „multumit sa alunge multinationalele din tara”, pentru ca aduc „gunoaie” din Europa.

author avatar
Bogdan Borcea
213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger