AcasăNewsUnele Mercedes sunt Renault

Unele Mercedes sunt Renault

Un Mercedes Clasa A ce merge pe diesel frantuzesc

Stralucitoare la saloanele auto internationale, unele modele ale unor constructori de prestigiu ascund uneori surprize sub capota. Nu toate placute, dar merge si asa.

Un Mercedes Clasa A ce merge pe diesel frantuzesc

Urmare a unor acorduri semnate cu ani in urma, motoarele diesel de cilindree mica se regasesc si sub capota unor modele Mercedes: Clasa A, Clasa B si Clasa C. Aceste motoare (1.5 si 1.6 dCi) sunt raspandite in toata gama Renault. Inainte de a fi apreciate ca performante, ele costa cu 30% mai putin decat daca ar fi fost produse de Mercedes. Vanzatorii de la Mercedes au fost discreti cu privire la aceasta grefa iar celebra stea a inlocuit sigla Renault de pe motoare, astfel ca multi clienti nu stiu ca Mercedesul lor merge cu Renault. Nimic foarte grav insa: prestatiile mecanice ale acestor modele sunt apreciate ca satisfacatoare. Practica nu e noua. Astazi,via aliantele industriale, aceste ”incrucisari” motoristice sunt frecvente. Exista motoare diesel Fiat pe modele Suzuki si Opel, motoare Ford sub capota Jaguar si Land Rover, nemaivorbind de Alfa Romeo care merge in majoritate cu motoare provenite de la Fiat.

Maserati, Bentley…

Dar chiar si marci exclusiviste isi schimba intre ele motoarele.

Rolls Royce Ghost platforma si motoare de la BMW

Timp de 15 ani, motoarele V8 folosite de Maserati erau de fapt facute de Ferrari. Bentley rulau cu propulsoare Volkswagen iar Rolls-Royce cu motoare V12 de la BMW.Atunci cand fabricantul unui motor este un constructor cu o imagine puternica in lume, pilula este mai usor de inghitit. Toyota nu a ezitat sa dezvaluie ca cele mai performante din motoarele sale diesel cu patru cilindri provin de la BMW. Infiniti, divizie premium a Nissan, afiseaza cu mandrie motoare diesel de origine Mercedes. Dar, cand furnizorul de motoare are origini mai modeste, se prefera tacerea. In plus, constructorii mondiali realizeaza si clone: masini identice sub toate aspectele, mai putin logo-ul. Si aici, mari firme precum Citroen, Peugeot, Mitsubishi sau Toyota prefera discretia cautand sa-si impuna fiecare produsul ca unul original.

author avatar
Tudor Borcea
911 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger