AcasăNewsUnde petrec romanii mini-vacanta de 1 Decembrie

Unde petrec romanii mini-vacanta de 1 Decembrie

(foto:wassupady)

Printre cele mai cautate destinatii pentru mini-vacanta de Ziua Nationala a Romaniei se numara Valea Prahovei si Poiana Brasov. Iar cei care au ales ca destinatie Bucegii vor avea parte de o surpriza cu miros de iarna, la cota 1800 a nins joi noapte.

(foto:wassupady)

In aceasta perioada agentiile de turism au inregistrat cu 20% mai multe cereri pentru pachete turistice decat intr-un week-end obisnuit. Cei care au optat pentru un miniconcediu in Romania vor plati in medie cam 130 de lei pentru o camera dubla, pe noapte, la doua stele, cu demipensiune.  De exemplu, cei care isi vpr petrece mini-vacanta de 1 Decembrie in statiunea Moeciu poate alege un sejur de 263 de lei (aproape 59 de euro), la un hotel de 3 stele. In pret sunt incluse doar 2 nopti cazare, in perioada 30 noiembrie-2 decembrie.  Iar cu aproximativ 64 de euro (289 de lei) te cazezi la o pensiune din Alunis, Prahova. In pret intra 3 nopti cazare, de 3 margarete, masa, parcare si internet.

Pana acum sute de romani s-au cazat deja pe Valea Prahovei, unde temperatura nu a scazut sub 10 grade, meteorologii au anuntat vreme placuta si in week-end. La fel de cautate au fost si Poiana Brasov dar si pensiunile din Marginimea Sibiului.  Vineri dupa-amiaza traficul rutier este foarte aglomerat pe DN1, pe sensul de mers de la Bucuresti la Brasov. Potrivit Politiei Prahova, autoturismele care urca spre statiunile de pe Valea Prahovei circula bara la bara in Comarnic, unde sunt si multe treceri de pietoni, dar si pe raza statiunii Busteni.

Exista insa si multi romani care-si aleg destinatii internationale pentru petrecerea zilei de 1 Decembrie. Cei mai multi au optat pentru Budapesta si statiunile montane din Bulgaria. In timp ce pentru trei zile la un hotel din capitala Ungarie o persoana plateste cam 175 de Euro, in Bulgaria va plati in jur 60 de euro, pentru aceeasi perioada si conditii de patru stele. De exemplu, o mini-vacanta de trei zile in statiunea bulgareasca Bansko te costa 49 de euro, in aceasta perioada. In acest pret sunt incluse doua nopti de cazare la un hotel de 4 stele din Bansko cu mic dejun, wireless, acces la piscina acoperita. Sejurul incepe pe 1 decembrie si se termină pe 4 decembrie.

author avatar
Alina Costache
207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger