AcasăNewsUnde era Rus cand Dragnea teleormaniza PSD-ul?

Unde era Rus cand Dragnea teleormaniza PSD-ul?

Inca o dovada ca istoria se repeta: Ioan Rus si clujenii lui fac din nou casa cu Victor Ponta

Dezgustat de peizanul Dragnea si de modul in care acesta conduce PSD-ul, asa numitul ”Grup de la Cluj” a trecut in corpore de partea noii formatiuni a lui Victor Ponta.

Inca o dovada ca istoria se repeta Ioan Rus si clujenii lui fac din nou casa cu Victor Ponta

”Grupul de la Cluj” a descins la Bucuresti in 2000, odata cu inscaunarea ca premier a lui Adrian Nastase, moment in care clujenii Ioan Rus, Vasile Dancu si Vasile Puscas au fost numiti ministri. Desi aerul de casta si superioritatea afisata de clujeni le-a stat de la inceput in gat ”Miticilor” pesedisti, clujenii au reusit in 2005 sa-i ”pensioneze” fortat pe Ion Iliescu si Adrian Nastase si sa-l impuna pe Mircea Geoana la conducerea PSD-ului, inainte de a fi la randul lor fortati sa se retraga la ei in judet. Nu de tot insa, din moment ce George Maior a fost pus de Basescu in fruntea SRI-ului. Cu Maior varf de lance, clujenii au mai pus un presedinte la PSD, pe finul Victor Ponta. Dupa asta n-a mai fost nimic, peste ”Grupul de la Cluj” s-a asternut o tacere sfasiata, pentru scurt timp, doar de surprinzatoarea tovarasie infiripata intre Vasile Dancu si noul star social-democrat Liviu Dragnea.

Ipocrizie cat casa si in ”Grupul de la Cluj”

In timp ce clujenii lui Rus isi vedeau de afacerile si de cluburile lor selecte, ”sudistul” Liviu Dragnea a ros netulburat de nimeni la temelia lui Ponta si a preluat PSD-ul pe persoana fizica, dar asta nu peste noapte. In plus, Dragnea si-a impletit sforile chiar sub nasul lui Dancu, deci clujenii nu pot pretinde astazi ca nu stiau ce se petrece.  PSD se misca ”pe o strada cu sens unic”, partidul ”va da cu capul in gard”, in partid nu mai exista democratie – acuza astazi Ioan Rus, in numele intregului Grup. A ne ierta domnia sa de vorba proasta, dar el si clujenii lui unde erau, la curve, la discoteca sau la club atunci cand Dragnea facea curatenie generala in sediul din Kiseleff si il ”remobila” cu teleormanenii lui? Realitatea este ca pesedistii, fie ei din Regat sau din Ardeal, si-au vazut netulburati de afaceri si interese (comune de multe ori) si i-a durut direct in partile dorsale de democratia din partid si de ifosele de provincial ajuns pe care si le da Dragnea. Asta pana acum, cand condamnarile date liderului si pupincurismul desantat manifestat ”in unanimitate” de actuala conducere a PSD au devenit tinichele legate de coada partidului iar zdranganelile se aud si in afara tarii. Abia acum a descoperit spilcuitul ”Grup de la Cluj” ca PSD pute a Teleorman si l-a decretat scurt pe Dragnea persona non grata. Cum clujenii nu au excelat niciodata in aducerea voturilor, replierea langa poala lui Ponta nu reprezinta o pierdere electorala pentru PSD-ul de astazi, dar una de imagine – da. In interior insa, corect ar fi ca pesedistii din ambele tabere, pro si anti Dragnea, sa-si aminteasca de non-combatul indelungat al Grupului si sa-I intrebe direct pe Rus si ai lui unde mama dracului au fost atunci cand Dragnea ingenunchea pas cu pas (metoda ardeleneasca!) partidul. Macar asa, pentru cultura lor generala, capitol la care PSD inregistreaza astazi un imens deficit.

author avatar
Simona Badulescu
1.863 afisari

3 COMENTARII

  1. Ce au făcut pentru PSD ? Au afaceri de milioane euro si apar când simt mirosul de sînge. Sa le fie rusine!

  2. Ponta a fost, de la inceput, pionul otravit (de servicii) plasat de Grupul de la Cluj in PSD si si-a executat misiunea. Ca, acum i s-a urcat ideea de putere la cap si nu-i vine sa se retraga in cazarmi, e alta treaba…Grupul de la Cluj e, dupa manual, o grupare de crima organizata, transpartinica, conectata la toate butoanele statului, cu conexiuni solide in servicii, de acum si dinainte de Lovilutie. Sunt „oameni de onoare” pe model Cocos, adica mafioti cu pretentii de profesori de etica (Coldea e doar o rezultanta). Daca n-ar fi fost securisti de rit nou, ar fi fost de mult exclusi din PSD, caruia i-au adus numai deservicii si l-au capusat, ca orice parazit, care, in final isi ucide gazda. Dragnea e enervant ca a actionat fix pe modelul lor. Clujul a devenit stat in stat. Orice demnitar ajuns la „Bucale” a avut grija sa „trimita” fonduri uriase spre „patria muma”. Odata instalati in scaune si-au adus toate neamurile, toti incompetentii si toti interesatii, numai din zona sa fie, pe principiul ardelenesc intepenit in mentalul lor „prost, prost, da-i al nost'”. Cine vrea isi poate aminti „invazia” „elitelor clujene”, care au luat cu asalt institutiile statului (parcarile devenisera ticsite cu masini de CJ, intai cele institutionale, apoi si cele de cartier, ca au ramas…) dupa ce a „prins” Boc postul de prim ministru. Apoi, daca va mai indoiati de conexiunile lor securiste, uitati-va la condamnarile pentru coruptie, desi n-ai sa vezi „afacere” importanta fara aport clujean, condamnatii sunt de peste tot numai de la ei nu. S-au dat cu toate partidele, doctrinele si serviciile de aici si de aiurea, „nu conteaza, miei sa iasa” (cunoscatorii stiu). Lipsiti total de simtul ridicolului si penibilului, manati de sete de razbunare pe oricine nu le recunoaste „valoarea”, aceste pretioase ridicole cu potential criminal sunt un soi de dame de companie ale presedintelui, nascut si crescut in aceeasi matrice. Pentru cei ce se dau cu curul de pamant ca ne-a teleormanizat Dragnea, eu zic sa identificati sefii institutiilor de forta, ai serviciilor, ai parchetelor, sa numarati procurorii aia ce si-au facut republica la varful statului si vedeti de unde-si trag seva, cum au ajuns acolo, prin ce derogari de la lege, apoi revedeti legea functionarului public si puteti sa-l intrebati si pe Dragnea de sanatate, desi, mai bine-l lasati pe mana alor sai…nimeni nu reuseste sa beleasca PSD-ul mai bine decat o face PSD-ul…Si poate, meditati la paradoxul ala ca desi in Bucuresti sunt cele mai bune scoli si cei mai multi merituosi absolventi, in functii de conducere ajung toti provincialii absolventi de scoli „pe plan local” si poate localizeaza cineva sefii de promotii si absolventii de scoli adevarate, care nu par sa-si gaseasca locul in administratia romana, oricum, niciodata la varf…

  3. Era la un Ursus la Sri Cluj? A uitat debilu ca ne-a furat referendumul si am mai pierdut 2 ani cu chioru securist deci turnător?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger