AcasăNewsUn vas de croaziera pentru milionarii discreti

Un vas de croaziera pentru milionarii discreti

"The World" a vizitat peste 1.200 de porturi si a navigat 641.000 de mile marine

Lung de 196 metri, „The World” arata ca o nava de croaziera, desi este mai degraba un hotel, sau, mai bine zis, un cartier exclusivist plutitor. Nu poti locui aici daca nu ai minimum 10 milioane de dolari.

The World a vizitat peste 1200 de porturi si a navigat 641000 de mile marine

De fapt, nava are 165 de apartamente de lux, cu preturi cuprinse intre 3 milioane de dolari si 15 milioane de dolari, care sunt taote vandute. Pentru a cumpara o locuinta aici, doritorul trebui sa aiba o avere de cel putin 10 milioane de dolari. Chiar si numai pentru a vizita vasul,  ai nevoie de o invitatie de la vreun locatar. Lansat la apa in urma cu 15 ani, “The World” a fost detinut initial de o companie hoteliera, al saselea etaj fiind rezervat pentru camere de hotel. Modelul nu a functionat, iar din 2003 s-a decis ca la bord sa nu mai urce turisti. In 2006, toate apartamentele erau vandute.

Pana la finele acestui an nava va vizita Vanuatu Insulele Solomon Hawaii Shanghai Hong Kong Canada Alaska Mexic si America Centrala incheindu si periplul in Miami

In prezent, pe nava locuiesc 142 de familii, care au trecut printr-un proces foarte riguros de verificare. Identitatea lor nu este cunoscuta. Aproximativ jumatate dintre cei aflati la bord sunt nord-americani, 45 sunt europeni, iar 20 sunt sud-africani. Au profesii variate: avocati, doctori, arhitecti, antreprenori. Varsta medie este de 64 de ani. Potrivit managerului general Sandra Mooney, cei mai multi dintre proprietarii apartamentelor petrec, in medie, sase luni pe an in locuintele lor plutitoare. Pe durata sederii acestia se pot bucura de singurul teren de tenis in marime naturala de pe mare, de un centru spa si de fitness de 650 de metri patrati si o colectie de 12.000 de sticle de vin, printre multe alte distractii de milionari.

author avatar
Catalin Dumitrescu
283 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger