AcasăNewsUn senator PPDD stie solutia impotriva evaziunii: "Sa eliminam banii!"

Un senator PPDD stie solutia impotriva evaziunii: „Sa eliminam banii!”

Senatorul PPDD Constantin Popa sustine ca a gasit solutia ideala pentru combaterea evaziunii fiscale.

Politicianul vrea, nici mai mult, nici mai putin, decat eliminarea banilor de hartie. In schimb, senatorul Popa vrea ca orice tranzactie financiara sa fie facuta cu ajutorul cardurilor, inclusiv cele de la piata, cand se cumpara un kilogram de cartofi sau de ceapa.

„Este atat de simplu sa reducem evaziunea fiscala sau spaga. Banca urmareste absolut toate tranzactiile pe care le face omul sau firma cu banii si stie unde se duc sau pe ce se duc. Nu se va putea da spaga, caci esti urmarit la leut, iar autoritatile te vor intreba ce ai facut cu banii” a declarat Constantin Popa, conform libertatea.ro.

Politicianul sustine ca, prin aceasta actiune, s-ar diminua considerabil si vanzarea ilegala de droguri sau tigari, „pentru ca cei care se ocupa cu asa ceva nu vand decat pentru bani cash”.

In plus, sursa amintita sustine ca Popa nu-si face problema in legatura cu posibilitatea ca fiecare comerciant sa detina un aparat de citit carduri „pentru ca un asemenea aparat nu este mai mare decat un telefon mobil”.

sursa foto: glasul.ro

author avatar
Cristi Ionita
192 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger