AcasăNewsSenatorul Niculae Badalau, implicat intr-o afacere ilegala de 50 de milioane de...

Senatorul Niculae Badalau, implicat intr-o afacere ilegala de 50 de milioane de euro!

UPDATE: Niculae Badalau s-a prezentat, luni la pranz, la sediul DNA pentru a fi audiat in dosarul privind infractiuni de coruptie si evaziune fiscala, unde prejudiciul se ridica la 50.000 de euro.

„Nu am intervenit la autoritati pentru protejarea oamenilor de afaceri, nu-i cunosc pe acestia. Nu am facut trafic de influenta pentru afaceristii din industria alimentara, eu doar consum alimente. Nu sunt apropiat de afaceristii din industria alimentara. Si nu mi-au finantat campania. Nu am intervenit pentru salvarea lor si nimeni nu o sa intervina. Cand voi fi învinuit, voi fi de acord sa mi se ridice imunitatea parlamentara. Legea trebuie sa-si spuna cuvantul si in cazul meu, sunt un cetatean simplu”, a declarat Badalau, la intrarea in sediul DNA.

Senatorul Niculae Badalau este suspectat ca ar fi implicat intr-un dosar de evaziune fiscala in care sunt cercetate peste 50 de persoane, printre care un procuror al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, angajati ai Ministerului de Finante, avocati si administratori de firme. Prejudiciul este de aproximativ 50 milioane de euro.

Surse apropiate anchetei sustin ca senatorul anchetat de DNA este social-democratul Niculae Badalau – tatal lui Gabi Badalau, cel despre care se spune ca ar fi iubitul Andreei Mantea.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie fac, luni, 160 de perchezitii in Bucuresti si judetele Prahova, Giurgiu, Arad, Calarasi si Ialomita, intr-un dosar de evaziune fiscala, prejudiciul ridicandu-se la 50 de milioane euro.

Potrivit sefului DNA, Codruta Kovesi, in dosarul de evaziune sunt vizate si persoane cu functii importante, dar despre care nu se pot da informaţii decat dupa ce li se aduc la cunostinta invinuirile, insa unele surse sustin ca intre acestea se numara si senatorul PSD Niculae Badalau.  Kovesi a precizat ca la audieri vor fi duse 180 de persoane, din care 50 vor fi puse sub invinuire.

Printre persoanele cercetate in dosarul de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 50 de milioane de euro sunt vizati angajati ai Ministerului de Finante, administratori de firme, avocati, dar si alte persoane, a mai spus, luni, seful DNA.

Din primele informaţii, se pare ca un procuror-sef al Parchetului General si un senator – despre care se crede ca ar fi Niculae Badalau, citeaza hotnews.ro – ar fi protejat gruparea de evaziune fiscala care vizeaza domeniul industriei alimentare.

In fostul mandat de deputat, Badalau a fost membru in comisia de cercetare a abuzurilor si combaterea coruptiei.

Senatorul PSD a mai fost in trecut subiectul unor investigatii, insa dosarul a fost inchis. Acesta era suspectat de savarsirea infractiunilor de spalare de bani si fals in declaratii. La inceputul lui 2012, DIICOT a anuntat scoaterea lui Badalau de sub urmarire penala.

Niculae Badalau este tatal lui Gabi Badalau, fostul iubit al Ramonei Gabor si al Andreei Mantea.

author avatar
Alina Costache
896 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger