Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Un seic din Emirate cumpara cea mai mare ferma din Romania

Un seic din Emirate cumpara cea mai mare ferma din Romania

Autor:

Grupul Al Dahra din Abu Dhabi, cu afaceri de 1 miliard de dolari, este aproape sa preia Agricost Braila, cel mai mare producator agricol din tara noastra, o tranzactie estimata la peste 200 de milioane de euro.

 

seic 2 720x480 Un seic din Emirate cumpara cea mai mare ferma din Romania

Prima mare tranzactie din agricultura: holdingul Al Dahra, cu afaceri de 1 miliard de dolari, vrea sa preia Agricost pentru 200 milioane de euro

Compania romaneasca, cea mai mare ferma de cereale din Romania,  situata in Insula Mare a Brailei, este detinuta de antreprenorul Constantin Dulute si are in arenda o suprafata de 57.000 hectare pentru care primeste subventii de circa 10 milioane de euro pe an.
seic 1 720x491 Un seic din Emirate cumpara cea mai mare ferma din RomaniaAl Dahra Holding, cel mai mare trader de cereale din Orientul Mijlociu, a fost fondata de seicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, are afaceri in peste 20 de tari si exploateaza o suprafata de peste 81.000 de  hectare, iar  achizitia Agricost i-ar aduce o crestere de aproape 70%. Dupa ce a anuntat la sfarsitul anului trecut ca vrea sa investeasca in Romania, Rusia, Ucraina, Belarus, Ungaria si Bulgaria, directorul executiv Al Dahra, Sulaiman Al Nuamei, spune ca la Agricost Braila vor fi cultivate 30.000 de hectare. Compania  a realizat in 2016 cea mai mare recolta inregistrata de o singura ferma din Romania, 416.000 tone de cereale, si a raportat afaceri de aproape 387,3 milioane de lei si un profit net de peste 71 milioane de lei.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!