AcasăNewsUPDATE: Un roman, rapit de teroristi islamisti, in Algeria

UPDATE: Un roman, rapit de teroristi islamisti, in Algeria

(foto: jurnalul.ro)

UPDATE2: Ostaticii si rapitorii din Algeria  au fost ucisi laolalta in urma raidurilor aeriene ale armatei algeriene.

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe a confirmat in urma cu cateva minute rapirea romanului din Algeria.

„Ambasada Romaniei la Alger a informat cu privire la desfasurarea unor evenimente de tip armat in zona de est a Algeriei, la frontiera cu Libia, unde se afla un complex petrolier operat de o companie multinationala. Potrivit informatiilor furnizate de autoritatile algeriene si misiunile diplomatice acreditate la Alger, a rezultat ca un numar neprecizat de cetateni din mai multe state, printre care si Romania, angajati ai companiei, sunt tinuti ostatici de initiatorii atacului armat”, a declarat secretarul general al MAE.

Se pare ca printre ostaticii din Algeria, capturati miercuri de un comando islamist, se afla si un roman. Ministerul de Externe nu a conformat deocamdata informatia.

(foto: jurnalul.ro)

Autoritatile algeriene au afirmat ca ostaticii sunt tinuti intr-o cladire plina cu bombe si ca au fost obligati sa poarte centuri explozive, pentru ca trupele guvernamentale sa nu patrunda in forta si sa-i elibereze.

Potrivit televiziunii Al Jazeera, islamistii au aproximativ 41 de ostatici, care provin din 11 tari: Norvegia, Franta, Statele Unite, Marea Britanie, Romania, Columbia, Thailanda, Filipine, Irlanda, Japonia si Germania.

Ministerul de Externe al Romaniei nu a confirmat deocamdata informatia aparuta in presa franceza, conform careia si un roman ar fi ostatic. Va fi sustinuta o conferinta de presa la ora 14.00 in care vor fi date presei datele exacte ale acestui incident.

Islamistii au ocupat o platforma de gaz din estul Algeriei, unde lucrau persoanele rapite. Gardienii care asigurau paza si alti trei straini au fost ucisi in timpul atacului. Fortele algeriene i-au inconjurat pe rapitori si incearca sa negocieze cu acestia pentru eliberarea ostaticilor.

author avatar
Andra Nesu
271 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger