AcasăNewsUn roman a creat crapul fara solzi si l-a botezat "crapul topless"

Un roman a creat crapul fara solzi si l-a botezat „crapul topless”

Iazul lui Gheorghe Huian este in asa-numita Delta a Moldovei, aflata la Movileni, in Iasi. Piscicultorul a selectat ani in sir crapii locali, cu putini solzi, si i-a incrucisat cu cei din Ineu si Stanca Costesti.

Intr-un final, a obtinut un soi fara solzi, pe care l-a numit crapul topless. Gheorghe Huian, piscicultor: „Are doar solzi la baza, de aia l-am botezat topless” . Atentie, spre bucuria celor care il gatesc, noul soi de crap are si mai putine oase si chiar bucatarii marilor restaurante il apreciaza ca fiind “putin mai carnos, crapul topless e mai dulceag. Cine prefera un peste mai dulce, mai aromat, il va alege pe cel fara solzi”.  Din nefericire, una dintre problemele consumatorului roman este ca din cele peste 700 de unitati de acvacultura de crap, multe sunt doar cu numele, ceea ce face ca , in multe restaurante sau magazine de profil, sa se gaseasca peste de import etichetat drept autohton. Caci, se stie, produsele romanesti se vand mult mai bine decat cele aduse de afara, mai ales in domeniul alimentar. Iazul lui Gheorghe Huian produce anual 400 de tone de crap fara solzi, mult sub nevoile regiunii, asa ca va fi greu de gasit un topless la Bucuresti…

author avatar
Catalin Dumitrescu
2.827 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger