AcasăNewsUn robot, candidat la alegeri

Un robot, candidat la alegeri

In orasul japonez Tama, inteligenta artificiala a candidat la primarie...

Chiar daca este departe inca ziua in care masinariile sa preia puterea politica, duminica trecuta locuitorii orasului japonez Tama au avut posibilitatea sa aleaga inteligenta artificiala ca primar.

In orasul japonez Tama inteligenta artificiala a candidat la primarie

Alaturi de afisele candidatilor pentru primarie, locuitorii din Tama au avut surpriza sa vada si un robot. Evident, legal vorbind, o forma de inteligenta artificiala nu se poate prezenta sa candideze pentru postul de primar al orasului. De fapt, Michihito Matsuda, un fost candidat la alegerile municipale din 2014 din Tama, oras cu 150.000 de locuitori, aflat la sud-est de Tokyo, s-a aflat in spatele acestui personaj virtual care s-a ”prezentat” la alegerile de duminica. Michihito Matsuda si-a axat toata campania din acest an in jurul inteligentei artificiale. Matsuda a declarat ca doreste sa puna inteligenta artificiala in centrul tuturor deciziilor politice ale municipalitatii din Tama. Asa ca a ales un robot argintiu cu forme feminine pentru a-l reprezenta la alegeri, in fata rivalilor. ”Pentru prima data in lume, inteligenta artificiala (IA) se prezinta la alegeri. Inteligenta artificiala va schimba Tama. Cu un primar-IA vom avea o politica impartiala si obiectiva. Vom implementa legi bine alcatuite si know-how tehnic in folosul generatiilor viitoare”, a indicat, pe contul Twitter, Michido Matsuda. Din pacate, cum a aratat presa locala, sansele ”primarului IA” erau reduse la alegeri si a iesit din cursa pentru municipale…

author avatar
Tudor Borcea
210 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sa fim seriosi numa sa atingi clapa unui pian iti trebuie 1GB de date asta fara constiinta faptului de a inceoe a canta care nu se scrie decat in suflet. Pai cun ar lua decizii de viafa sau moarte in caz de tsunami?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger