AcasăNewsUn pusti de 10 ani a gasit solutia pentru criza din Grecia...

Un pusti de 10 ani a gasit solutia pentru criza din Grecia

Organizatia britanica Policy Exchange ofera un premiu pentru oricine e in stare sa vina cu o idee fezabila pentru iesirea unui stat  din zona euro. Un pusti olandez de 10 ani propune nationalizarea euro in Grecia.

Jurre Hermans sustiune ca, desi se vor supara, grecii trebuie obligati sa depuna valuta la banca nationala

Premiul de 250.000 de lire sterline, oferit Policy Exchange, a atras numerosi profesionisti sau amatori dispusi sa prezinte o idee pentru renuntarea  ordonata la moneda unica. Au fost selectati deja cinci semifinalisti, dar s-a remarcat si ideea unui pusti olandez, Jurre Hermans, de 10 ani.

Acesta a facut un desen exemplificator si a propus ca grecii care au euro, sa vina la banca nationala si sa schimbe valuta cu drahma greceasca. „Banca va da toata valuta Guvernului elen, care va aduna banii ca pe o pizza, apoi ii va returna catre creditori, care primesc cate o felie de pizza”, a propus baiatul. El sustine ca grecii trebuie fortati sa depuna banii la banca nationala, nu in strainatate, in caz contrar urmand sa fie amendati cu dublul sumei dosite. „Sigur, dupa ce se achita datoriile, tara se poate intoarce in zona euro”, a  concluzionat pustiul.

Mariaj prost, divort necesar

Profetul crizei, Nouriel Roubini, sustine ca UE ar trebui sa renunte la „mariajul” cu Grecia, Irlanda, Portugalia si alte state „slabe”. „Un divort ar fi cea mai buna solutie la acest mariaj prost”, sustine Roubini.

author avatar
Arpad Dobre
710 afisari

4 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger