Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Un print gay a deschis un refugiu LGBT in palatul sau

Un print gay a deschis un refugiu LGBT in palatul sau

Autor:

Fiul si mostenitorul marajahului din statul Rajpipla, in vestul Indiei, printul Manvendra Singh Gohil, a fost mult timp constrans sa-si ascunda homosexualitatea, intr-o societate de elita ultraconservatoare. Acum, printul vrea sa gazduiasca persoane gay pentru a le proteja.

 

print 1 Un print gay a deschis un refugiu LGBT in palatul sau

Printul Manvendra Singh Gohil era sa fie dezmostenit din cauza orientarii lui sexuale

In 1991, Manvendra Singh Gohil s-a casatorit cu o printesa din statul Jhabua, dar casatoria nu s-a consumat, printul neavand in cele din urma de ales decat sa-i marturiseasca sotiei orientarea lui sexuala. Divortul a fost pronuntat dupa mai putin de o luna de la casatoria, dar subiectul a ramas secret ani buni. Intr-o Indie ultra-traditionalista, relatiile intre persoane de acelasi sex fiind condamnate de lege. In 2002, printul Manvendra a clacat, fiind internat in spital, unde psihiatrul sau le-a dezvaluit parintilor acestuia orientarea lui sexuala, care au facut totul ca nimeni sa nu afle nimic. Au incercat sa-l supuna la terapii medicale si religioase, in van, evident.

palat Un print gay a deschis un refugiu LGBT in palatul sau

Palatul regal este zugravit in roz de 300 de ani, o culoare predestinata potrivit printului

In ciuda omertei, opinia publica a aflat pana la urma ca Mavendra este gay, efigiile printului fiind arse public  iar parintii l-au dezmostenit. O decizie asupra careia au revenit insa. ”Este foarte dificil in India, deseori parintii isi ameninta copiii ca-i vor ucide daca afla ca sunt gay”, a declarat printul. Comunitatea LGBT din India a denuntat la randul ei faptul ca familiile copiilor gay ii alunga de acasa, acestia ajungand pe strazi, fara adapost. ”Vreau sa-i ajut si sa-i feresc de amenintarea mortii, de  suicid sau depresii”, a spus printul. Pentru aceasta, Manvedra (52 de ani) a anuntat deschiderea unui centru LGBT in  vastul sau palat pentru a le oferi homosexualilor un acoperis, ingrijiri medicale si formare profesionala. Opulentul edificiu este zugravit, de 300 de ani,  in culoare roz, un semn bun, potrivit printului: ”Mi-am zis mereu ca unul din stramosi a ales rozul pentru ca stia ca-i va place candva unuia din urmasi”.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!