AcasăNewsUn print gay a deschis un refugiu LGBT in palatul sau

Un print gay a deschis un refugiu LGBT in palatul sau

Printul Manvendra Singh Gohil era sa fie dezmostenit din cauza orientarii lui sexuale

Fiul si mostenitorul marajahului din statul Rajpipla, in vestul Indiei, printul Manvendra Singh Gohil, a fost mult timp constrans sa-si ascunda homosexualitatea, intr-o societate de elita ultraconservatoare. Acum, printul vrea sa gazduiasca persoane gay pentru a le proteja.

Printul Manvendra Singh Gohil era sa fie dezmostenit din cauza orientarii lui sexuale

In 1991, Manvendra Singh Gohil s-a casatorit cu o printesa din statul Jhabua, dar casatoria nu s-a consumat, printul neavand in cele din urma de ales decat sa-i marturiseasca sotiei orientarea lui sexuala. Divortul a fost pronuntat dupa mai putin de o luna de la casatoria, dar subiectul a ramas secret ani buni. Intr-o Indie ultra-traditionalista, relatiile intre persoane de acelasi sex fiind condamnate de lege. In 2002, printul Manvendra a clacat, fiind internat in spital, unde psihiatrul sau le-a dezvaluit parintilor acestuia orientarea lui sexuala, care au facut totul ca nimeni sa nu afle nimic. Au incercat sa-l supuna la terapii medicale si religioase, in van, evident.

Palatul regal este zugravit in roz de 300 de ani o culoare predestinata potrivit printului

In ciuda omertei, opinia publica a aflat pana la urma ca Mavendra este gay, efigiile printului fiind arse public  iar parintii l-au dezmostenit. O decizie asupra careia au revenit insa. ”Este foarte dificil in India, deseori parintii isi ameninta copiii ca-i vor ucide daca afla ca sunt gay”, a declarat printul. Comunitatea LGBT din India a denuntat la randul ei faptul ca familiile copiilor gay ii alunga de acasa, acestia ajungand pe strazi, fara adapost. ”Vreau sa-i ajut si sa-i feresc de amenintarea mortii, de  suicid sau depresii”, a spus printul. Pentru aceasta, Manvedra (52 de ani) a anuntat deschiderea unui centru LGBT in  vastul sau palat pentru a le oferi homosexualilor un acoperis, ingrijiri medicale si formare profesionala. Opulentul edificiu este zugravit, de 300 de ani,  in culoare roz, un semn bun, potrivit printului: ”Mi-am zis mereu ca unul din stramosi a ales rozul pentru ca stia ca-i va place candva unuia din urmasi”.

author avatar
Tudor Borcea
637 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger