AcasăNewsUn primarus de comuna le-a dat clasa in smecherie lui Cocos si...

Un primarus de comuna le-a dat clasa in smecherie lui Cocos si Hrebenciuc

Daca cineva are impresia ca a vazut cam tot ce era de vazut in materie de coruptie si corupti, se insala amarnic. Marile dosare penale pe care pana acum le consideram anchete-bomba palesc in comparatie cu ultima descoperire a oamenilor Laurei Codruta Kovesi. Caci exista in Romania un primar de comuna, una cu vreo 2000 de locuitori, care i-ar face sa intre in pamant de rusine pe alde Cocos, Hrebenciuc si altii. Primarul din Selimbar (Sibiu), Daniel Maricuta,  a reusit sa stranga prin intermediul mai multor manevre penale cu terenuri fabuloasa suma de 114 milioane de euro.

Primarul de comuna Daniel Maricuta ii face invidiosi pana si pe Cocos si Hrebenciuc

Procurorii anticoruptie au descins in mai multe judete, dar cu precadere in Sibiu si imprejurimi, pentru a-l inhata pe primarul din Selimbar, Daniel Maricuta. Acesta este acuzat de DNA ca, impreuna cu mai multi angajati ai Primariei si cu ajutorul mai multor notari, a pus bazele unei adevarate uzine de facut bani. 114 milioane de euro, mai exact, foloase necuvenite din retrocedari ilegale si alte misculatii locale.

Tunuri  peste tunuri

Viorel Hrebenciuc

Concret, gruparea infractionala constituita de Maricuta, primar la Selimbar din 2000, avea ca scop dobandirea de terenuri aflate pe raza comunei Selimbar de la persoane care erau indreptatite la reconstituire si vanzarea acestor terenuri investitorilor la pret mare. procurorii sustin ca Daniel Maricuta, consilierii Elena Scumpu si Marica Melniciu, dar si consilierul personal al primarului, Ioan Iuga, au modificat si falsificat numeroase documente de punere in posesie pentru a putea face modificarile in ceea ce priveste amplasamentul si suprafata atribuita fiecarei persoane, astfel ca prin interpusi sa devina proprietari ai unor terenuri aflate in zona comerciala sau zona de centura a orasului Sibiu, pe care le-au valorificat ulterior la preturi foarte mari.

Dorin Cocos

Din cercetari a mai reiesit ca primarul si Elena Scumpu indicau potentialilor cumparatori de teren sa cumpere de la Ioan Iuga, asigurandu-i ca astfel nu vor avea probleme cu obtinerea documentelor de constructie – PUG, PUZ, certificate de urbanism, autorizatii de construire. In timp, la reteaua infiintata de Daniel Maricuta au aderat si alte persoane, printre care consilierul local Pavel Nicolae Mustata, consilierul si fostul viceprimar din Selimbar Constantin Deac, fostul primar din aceeasi localitate Ioan Tatu. Anchetatorii sustin ca valoarea totala a bunurilor dobandite de gruparea Maricuta este estimata la 114 milioane de euro. Si ca sa va faceti o idee cam ce pretentii avea primarul, aflati ca pentru o simpla miscare a pixului in favoarea unui dezvoltator imobiliar a obtinut, cu titlu de mita, apartamente in valoare de doua milioane de euro.

Avere de primar de comuna

Fabuloasa avutie acumulata de Daniel Maricuta a fost dobandita de acesta dupa ce a fost ales primar al micutei comune Selimbar, ca doar nu degeaba este considerat unul dintre cei mai bogati sibieni.  Insa, atentie, gurile rele spun ca averea care apare in declaratia de avere este nimic pe langa ce detine primarul cu adevarat. Cu exceptia unui teren din Avrig de 1,5 ha pe care il detinea inainte sa fie primar, Maricuta a devenit un adevarat latifundiar pe spatele locuitorilor din Selimbar. Mai exact, potrivit unei declaratii de avere de anul trecut, el detine terenuri agricole de 14 hectare si lacuri de 11 ha. Plus alte terenuri in orasul Avrig si comuna Sadu. Pe langa pasiunea pentru ceasuri (are piese in valoare de 12.000 de euro), Daniel Maricuta a avut timp si bani pentru a mai investi intr-un hobby extrem de costisitor: caii de echitatie. La acest capitol, primarul a investit 450.000 de euro. De asemenea, Maricuta detine pachetul majoritar de actiuni la Vinaria SA, o firma producatoare de vinuri, precum si toate partile sociale ale Alcoradu SRL. In ultimii ani, primarul din Selimbar trage din greu sa-si termine si el o casa, una de vreo mie de metri patrati, in Mohu, la marginea DN1. Despre aceasta “vilisoara”, presa locului a scris pe larg, inclusiv faptul ca pentru construirea imobilului Maricuta a preferat sa cumpere o macara, in loc sa inchirieze una.

author avatar
Andrei Coman
2.040 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger