AcasăNewsUn pensionar „blatuit” la fiecare doua minute

Un pensionar „blatuit” la fiecare doua minute

In ultima vreme s-a creat o adevarata isterie impotriva anchetei demarate de catre procurorii anticoruptie impotriva a doi medici din Arges, acuzati ca luau spaga in mod regulat pentru a da avize favorabile de pensionare celor care plateau sume cuprinse intre 100 si 200 de lei de persoana.

Doctoritele spagare din Arges isi facusera „fabrica de pensionari”

Si, in mod normal, in afara celor doi doctori care deja au fost arestati si se afla dupa gratii, au fost audiati si „clientii” acestora. Insa, in ciuda incercarilor disperate de a transforma acest dosar intr-o noua „dovada” privind „abuzurile” comise de DNA, stenogramele interceptarilor facute de catre ofiterii sub acoperire demonstreaza ca la Arges functiona o adevarata „fabrica de pensionari”.

O mie dosare

Astfel, la dosarul instrumentat de catre DNA exista atasate mai multe inregistrari audio, dar si video, in care cele doua doctorite de la Comisia medicala a Casei de pensii Arges solicitau diverse sume de bani pentru a elibera in schimb deciziile favorabile. Si, dupa cum se sustine in rechizitoriul inaintat de catre procurorii anticoruptie judecatorilor, respectivele doctorite ar fi fost implicate, pe parcursul monitorizarii lor, in „blatuirea” a nu mai putin de o mie de dosare de pensionare, in toate aceste cazuri solictand expres si primind intre 100 si 200 de lei de la fiecare persoana pe care o declarau inapta  de munca din punct de vedere medical.

In sir indian

Insa cel mai uluitor amanunt din ancheta dezvaluit acum de catre procurori este cel al adevaratelor recorduri  personale pe care doctoritele se chinuiau sa le depaseasca zilnic, astfel ca se ajunsese ca pacientii sa stea la coada in sir indian, cu buletinele medicale intr-o mana si cu banii in cealalta, pentru ca medicii sa poata pensiona cat mai multi dintre ei intr-o singura zi. Si astfel se explica si performanta ca fiecare examinare medicala complexa, care in mod normal poate dura si cateva ore, tinea strict doua minute. Adica exact atat cat le lua doctoritelor sa incaseze banii si sa puna stampila.

 

author avatar
Catalin Tache
637 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger