AcasăNewsUn parc din Bucuresti de vanzare cu 5,52 milioane de euro!

Un parc din Bucuresti de vanzare cu 5,52 milioane de euro!

Este vorba de parcul Nicolae Iorga, aflat pe Calea Victoriei, care a fost scos la licitatie pentru un pret de pornire de 5.525.700 de euro.

Spatiul verde are o suprafata de 3000 de metri patrati si este in proprietatea statului italian. „Ambasada Italiei isi rezerva dreptul de a efectua vanzarea chiar si in cazul in care va exista o singura oferta, considerata valabila, conforma si adecvata, precum si dreptul de a anula, a suspenda sau a revoca procedura de licitatie in orice etapa, conform legislatiei in vigoare”, se arata pe site-ul institutiei, care mai anunta alte licitatii pentru mai multe imobile din Bucuresti(str. L. Cazzavillan), Targoviste, Galati, Braila si Constanta. Deschiderea ofertelor va avea loc in data de 23 mai 2017.

Ramane de vazut cum va reactiona Primaria: se va inscrie la licitatie(daca va face rost de bani)pentru a pastra destinatia publica a parcului, pentru ca altfel, va fi cumparat de un privat care va ridica constructii, in cel mai rau caz. Asta in cazul in care Bucurestiul a pierdut in ultimii ani zeci de hectare  in procesele de retrocedari in parcurile Titan, Verdi, Circului, Plumbuita, Bazilescu, Floreasca, dar si Herastrau. Potrivit unui inventar facut luna aceasta de Primaria Capitalei, numai in perioada 2001-2013 au fost retrocedate 36 de hectare in parcuri, iar in ultimii 16 ani au fost restituite 23 de spatii verzi destinate copiilor.

author avatar
Bogdan Borcea
428 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger