AcasăNewsUn nou atac chimic in suburbiile Damascului

Un nou atac chimic in suburbiile Damascului

Atacul cu amestec de clorina nu a provocat niciun deces, deocamdata

Trupele lui Bashar al-Assad au efectuat in dimineata de 12 septembrie un nou atac chimic, in Jobar. Acesta a fost al doilea de la atacul letal de la 21 august.

Mai tarziu, Assad a dat un interviu canalului de televiziune Rossia 24, spunand ca a acceptat sa puna armele chimice sub control international, fiindca i-a cerut Putin.

Atacul cu amestec de clorina nu a provocat niciun deces, deocamdata

N-au mai folosit sarin, ci clorina

Bombele lansate la 12 septembrie, langa sediul politiei din Jobar, contineau un amestec de clorina, altminteri o substanta ce, in anumite concentratii, este folosita in medicina. Insa trupele lui Bashar au folosit o doza mult mai mare pentru „tratament”. Atacul, spun medicii din spitalele locale, este al doilea de la cel letal, din 21 august, dar nimeni nu reactioneaza, desi ei anunta toate forurile. Desi nu a existat niciun deces, atacul are un impact deosebit de sever asupra oamenilor, manifestandu-se prin sufocare, convulsii, iritatii ale pielii si transpiratie abundenta, iar pentru copiii sensibili poate fi letal. In timpul negocierilor diplomatice dintre marile puteri, in Siria au loc lupte intense intre trupele lui Bashar si grupurile opozante. Suburbiile Damascului, in special Zamalka, Jobar si Abbasiyeen, unde se afla brigazi ale Armatei Siriene Libere, sunt tinta artileriei lui Bashar, care, cand nu mai face fata, mai trimit si obuze cu incarcatura chimica.  Insa, de dragul „ferestrei diplomatice”, nimeni nu le baga in seama.

Raportul ONU il indica pe Bashar vinovat

Raportul ONU cu privire la atacul chimic de la 21 august, in care si-au pierdut viata peste 1.500 de oameni, va fi publicat luni, insa au existat „scurgeri” de informatii. Publicatia Foreign Policy a obtinut cateva „extrase” din raport care indica armata lui Bashar drept autor al atacului, bazandu-se pe indicii circumstantiale, cum ar fi tipul gazului folosit si vectorii de imprastiere, care apartin acesteia.

Armatele din Mediterana raman in stare de razboi

Joi si vineri, la Geneva, ministrii de Externe ai SUA si Rusiei, John Kerry si Serghei Lavrov, vor negocia pasii de urmat pentru predarea armamentului chimic. Pana sa se ajunga la un consens, navele americane din Mediterana „sunt pregatite de un atac puternic” asupra Siriei, dupa cum a declarat secretarul US Navy, Ray Mabus.

[youtube]vk8s2cZECms[/youtube]

author avatar
Adina Mutar
342 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger