AcasăNewsUn neurochirurg a vazut raiul in timpul unei come de sapte zile

Un neurochirurg a vazut raiul in timpul unei come de sapte zile

(foto: captura youtube)

Eben Alexander, un neurochirurg care preda la universitatea Harvard, s-a aflat timp de sapte zile in coma, perioada in care, sustine el, a facut o vizita in Rai.

(foto: captura youtube)

Adept al stiintei si al faptului ca dupa moarte nu exista viata, medicul neurochirurg Eben Alexander, profesor la prestigioasa universitate Harvard si fiu al unui doctor care a lucrat in acelasi domeniu, nu s-a gandit nicio clipa ca va ajunge in situatia de a fi un vizitator al Raiului.

Un eveniment petrecut in anul 2008 i-a schimbat insa perceptia, motiv pentru care le da acum crezare celor care anunta ca, aflati fiind la un pas de moarte, au vizitat Raiul, loc de unde s-au intors plin de credinta.

Mai exact, aflat in vacanta cu fiul sau, medicul neurochirurg a fost infectat cu o bacterie, motiv pentru care a stat timp de sapte zile in coma, fiind la un pas de moarte. S-a trezit insa miraculos, dandu-le de stire celor din jurul sau ca a fost in Rai, un loc in care se aflau norisori roz si milioane de fluturi.

„Ca neurochirurg, nu credeam in experientele de dupa moarte. Am crescut intr-o lume a stiintei, sunt fiu de neurochirurg. Am urmat calea tatalui meu, iar acum le predau studentilor de la Harvard tainele neurochirurgiei. Inteleg ce se intampla cu creierul atunci cand omul este pe moarte si am crezut intotdeauna ca exista explicatii stiintifice pentru calatoriile in afara trupului descrise de catre cei care au fost aproape de a trece in lumea cealalta”, a povestit Eben Alexander pentru Newsweek.

Potrivit medicului neurochirurg primele sale amintiri din lumea de dincolo sunt in legatura cu modul in care a ajuns in Rai. Astfel, fara a poseda un trup, acesta a ajuns initial intr-o poiana pentru ca ulterior sa viziteze un intreg univers, o lumina puternica, precum si un loc plin cu fiinte descrise drept „ingeri.”

„A fost ca o adevarata odisee. Am ajuns intr-un loc in care erau peste tot in jurul meu fluturi si nori roz, pufosi, iar pe fundal rasuna un cantec care imi dadea o stare de relaxare si de bucurie. Aceasta experienta m-a apropiat de Dumnezeu si m-a facut sa inteleg ca ne iubeste pe toti neconditionat”, incheie Eben.

In timpul vizitei prin Rai medicul neurogchirurg nu a fost singur, ci l-a insotit o femeie cu ochi albastri care, fara a scoate vreun cuvant, i-a raspuns la orice intrebare.

„La un moment dat am fost intampinat de o fata tanara, frumoasa si cu ochii albastri, care a stat alaturi de mine in tot acest timp. Gandurile ei soseau asemeni unor adieri, intelegand instant tot ce imi comunica. In acest mod mi-am dat seama ca tot ce se petrecea in jurul meu era real”, a mai explicat medicul neurochirurg.

Femeia cu ochi albastri a fost si cea care l-a instiintat ca se va intoarce, fap care s-a si intamplat, medicul trezandu-se la un moment dat in spital, conectat la aparatele care il mentineau in viata.

„Nu sunt prima persoana care a descoperit ca exista constiinta in afara trupului. Stiu cat de extraordinar si de necrezut suna aceste lucruri. Insa nimeni inaintea mea nu a mai calatorit in aceasta dimensiune in timp ce cortexul nu functiona, iar trupul era sub supraveghere medicala permanenta”, a declarat Eben Alexander, medicul neurochirurg.

author avatar
Ionut Zgimbau
1.332 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger