Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Un miliardar a platit datoriile a 600.000 de persoane

Un miliardar a platit datoriile a 600.000 de persoane

Autor:

Miliardarul georgian Bidzina Ivanichvili finanteaza o masura inedita: stergerea datoriilor locuitorilor cei mai saraci ai tarii. Dar la o saptamana de al doilea tur al alegerilor prezidentiale, aceasta poate lua formele unei coruptii masive.

 

miliardar Un miliardar a platit datoriile a 600.000 de persoane

Cu o avere de 5 miliarde de euro, Bidzina Ivanichvili este si presedinte-fondator al partidului aflat la putere

Saptamana trecuta, guvernul georgian a anuntat un acord cu institutiile bancare nationale pentru stergerea datoriilor a peste 600.000 de ”defavorizati”, o sesime din populatia totala a acestei republici ex-sovietice. Sunt vizate datorii de mai putin de 600 de euro nerambursate in cursul anului trecut, o suma ce reprezinta dublul salariului mediu in Georgia. Costul acestei operatiuni, evaluata la 495 millioane de euro, este finantat de fundatia Cartu a miliardarului Bidzina. Nimeni altul decat cel mai bogat om din Georgia, fondatorul si presedintele partidului ”Visul georgian” aflat la putere.

miliardar medalion Un miliardar a platit datoriile a 600.000 de persoane

Georgia’s billionaire opposition leader Bidzina Ivanishvili smiles otside a polling stattion in Tbilisi, on October 1, 2012. Ivanishvili said today’s parliamentary election would ensure a democratic change of government for the first time in the ex-Soviet state’s history. AFP PHOTO

Al doilea tur al prezidentialelor din Georgia are loc miercuri iar candidatul ”Visului georgian”Salomé Zourabichvili (38,6%) este talonata de adversarul sau Grigol Vachadze (37,7%). ”Un caz fara precedent de coruptie electorala, in care justitia trebuie sa intervina”, au estimat opozitia si trei ONG-uri, intre care Transparency International.  Membrii opozitiei au denuntat o ”manevra disperata” a puterii si ”intimidari si violente” la care au fost supusi in aceasta perioada electorala. Oligarhul Bidzina Ivanichvili (62 de ani) a devenit prim ministru al Georgiei in 2012 si a precipitat sfarsitul regimului fostului presedinte Mikheil Saakachvili , inainte de adopta un rol mai discret in culisele puterii de la Tbilisi. Averea sa este estimata la peste cinci miliarde de euro.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 26-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!