AcasăNewsUn liberal la deschiderea Biroului secuiesc de la Bruxelles

Un liberal la deschiderea Biroului secuiesc de la Bruxelles

Un consilier judetean PNL din Covasna reprezinta Alianta Romaneasca (PDL, PSD, PNL, PRM, PC, PNG-CD, PAS) din CJ Covasna la deschiderea oficiala a biroului de reprezentare a judetelor Covasna, Harghita si Mures de la Bruxelles. Liderul local al PNL declara ca acesta nu are mandat sa fie acolo. Consilierul liberal face parte dintr-o delegatie a Consiliului Judetean Covasna plecata, luni, la Bruxelles, pentru a participa la deschiderea oficiala a biroului de reprezentare a judetelor Covasna, Harghita si Mures, care va avea loc miercuri.

Invitatie de participare la deschiderea "Reprezentantei Tinutului Secuiesc la Bruxelles"

Printre delegati se numara conducerea CJ Covasna, consilierul judetean din partea Partidului Civic Maghiar, Kulcsar Terza Jozsef (presedintele PCM Covasna), precum si un membru al Aliantei Romanesti din cadrul CJ, consilierul PNL Aurel Bote.

Presedintele organizatiei judetene a PNL Covasna, Marius Obreja, a declarat, luni, corespondentului Mediafax, ca Aurel Bote „nu are nici un mandat din partea PNL de a participa si a legitima deschiderea unui birou de reprezentanta a Tinutului Secuiesc”. Obreja a spus ca Bote nu a informat partidul despre prezenta sa la Bruxelles.

Contactat telefonic, Aurel Bote a declarat, corespondentului ca nu trebuia sa-l informeze pe seful sau de partid despre aceasta deplasare, avand în vedere ca nu reprezinta la Bruxelles PNL, ci Consiliul Judetean Covasna.

„Fiecare fractiune politica din Consiliul Judetean este reprezentata de cineva”, a spus Aurel Bote.

În plus, acesta a adaugat ca nu participa la deschiderea biroului de reprezentanta a Tinutului Secuiesc, ci a judetului Covasna, asa cum a decis Consiliul Judetean Covasna.

„Eu am venit aici ca sa particip la deschiderea biroului de reprezentare a judetului Covasna, asa cum prevede hotararea adoptata de Consiliul Judetean. Daca lucrurile vor lua o alta întorsatura, voi lua atitudine”, a spus consilierul judetean al PNL.

Alianta Romaneasca din judetul Covasna (PDL, PSD, PNL, PRM, PC, PNG-CD, PAS) a obtinut, la alegerile locale din 2008, cinci locuri în Consiliul Judetean.

Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Covasna Demeter Janos declara, în 13 aprilie, ca în perioada 31 mai – 1 iunie va avea loc deschiderea oficiala a biroului de reprezentare a judetelor Covasna si Harghita la Bruxelles, mentionand ca acest birou va reprezenta si judetul Mures.

Demeter Janos mentiona ca biroul de reprezentare va functiona într-o cladire care este cunoscuta drept „Casa Regiunilor Ungare”.

Potrivit sursei citate, cu aceasta ocazie cei trei europarlamentari UDMR Sogor Csaba, Tokes Laszlo si Iuliu Winkler vor oferi, în 31 mai, o receptie la Parlamentul European, urmand ca în 1 iunie sa aiba loc deschiderea oficiala a biroului.

 

author avatar
A.P. Redactor
257 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger