AcasăNewsUn inventator roman a reusit sa-i impresioneze pe britanici. Tanarul este comparat...

Un inventator roman a reusit sa-i impresioneze pe britanici. Tanarul este comparat cu Henri Coanda – VIDEO

(foto: captura youtube)

Inventatorului roman, Raul Oaida, ii este dedicat un articol in editia electronica a unui cotidian britanic. Tanarul a reusit sa ii impresioneze pe englezi cu inventia sa: un sistem de propulsie care poate fi folosit pe vehiculele cu doua roti.

(foto: captura youtube)

Publicatia britanica dailymail scrie despre inventia unui tanar din Deva care a conceput un motor pe care l-a montat pe bicileta personala. In momentul in care sistemul cu propulsie este actionat vehiculul se poate deplasa cu o viteze de pana la 41 de kilometri/ora.

„La motor am lucrat trei ani si a costat in total aproximativ 5.000 de euro. O parte din bani au fost din sponsorizari de la straini, pe care i-am cunoscut pe internet si carora le-am spus ce vreau sa fac,  o alta parte i-am primit de la Asociatia Romana de Cosmonautica si Aeronautica. Cateva componente ale motorului cu reactie au fost fabricate in SUA, dupa schitele mele, iar altele le-am conceput  eu chiar aici, in atelierul meu din Deva”, a povestit Raul Oaida.

Motorul tanarului foloseste, in locul kerosenului, un amestec de motorina, benzina si ulei sintetic. „Gazele la iesirea din ajutaj au 1.800 de kilometri la ora, viteza supersonica, varful turbinei ajunge la 93.000 de turatii pe minut, turatia maxima pentru acest motor care are numai cateva kilograme”, afirma Raul Oaida.

„Inventatorul roman din Transilvania pare sa ii calce pe urme lui Henri Coanda, un celebru inventator de origine romana”, noteaza sursa citata.

[youtube]dsraNAPo8Uk[/youtube]

author avatar
Alina Costache
551 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger