AcasăNewsUn intreg oras s-a pus pe slabit

Un intreg oras s-a pus pe slabit

Locuitorii din Naron s-au angajat sa piarda 100.000 kg in doi ani

In Naron (Galicia, Spania) municipalitatea a decis sa atace frontal obezitatea lansand o provocare iesita din comun celor 40.000 de locuitori.

Locuitorii din Naron s au angajat sa piarda 100000 kg in doi ani

Astfel, pentru a-i incuraja pe cei supraponderali sa duca un stil de viata mai sanatos, primaria le-a propus cetatenilor sa participe la un regim colectiv pentru ca orasul sa piarda 100.000 kg in plus in urmatorii doi ani. Primarul Marian Ferreiro a dat primul exemplu: s-a angajat sa slabeasca 7 kg, la fel si membri consiliului municipal. Inspirat de o metoda americana, programul se bazeaza pe promovarea unei alimentatii sanatoase. Oamenii au fost invitati sa se inscrie in ccentre de sanatate si incurajati sa faca exercitii fizice. Fiecare participant va beneficia de o supraveghere medicala trimestriala. Sase locuitori din Naron din zece sunt supraponderali iar in Galicia obezitatea afecteaza 19,8% din populatie, potrivit lui Carlos Pineiro, medicul responsabil de acest proiect.

Consiliul municipal s a angajat si el la regim

Avantajul este ca in Naron bucataria traditionala se bazeaza pe produse piscicole, un avantaj pentru restaurantele din regiune care s-au alaturat initiativei adaptand unele meniuri la regimul alimentar prevazut. Pentru Marian Ferreiro, nu este vorba de a-i priva pe oameni de hrana ci de a alege cu atentie produsele si a gati cat mai sanatos produse din peste si din fructe de mare. Pentru doctorul Pinerro, adolescentii sunt prioritatea acestui program. ”Tinerii vor primi cursuri speciale si vor studia cauzele care duc la obezitate. Vor fi incurajati sa practice mai mult sport si sa mearga la scoala pe jos. Deja 600 de tineri s-au inscris in program. In viitor speram sa atragem 4000 de tineri”, a declarat Pineiro.

author avatar
Tudor Borcea
210 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger