AcasăNewsUn hot cu o singura mana rastoarna Justitia gainariilor

Un hot cu o singura mana rastoarna Justitia gainariilor

Un hot care a devenit recidivist la 24 de ore de la iesirea din penitenciar a reusit sa creeze o prapastie si mai adanca intre judecatori si procurori si chiar sa rastoarne felul in care s-a facut justitie pana acum. De-a lungul timpului, au existat destule cazuri care au oripilat opinia publica prin condamnarile administrate pentru fapte marunte: amintim aici dosarul femeii care a furat dintr-un magazin un salam pentru a-si hrani fetita, si a fost arestata si condamnta la ani grei de puscarie sau pe cel a batranei de 79 de ani care a fost retinuta de DNA, adusa la Bucuresti de mascati si apoi, dupa audieri si acuzatii ca ar fi dat mita oua, a fost abandonata in fata sediului institutiei, trebuind sa se intoarca singura la Botosani. Iata ca un hot marunt, fara o mana si cu o tija metalica in picior va fi cercetat sub control judiciar, desi procurorul tinea mortis sa fie arestat pentru 30 de zile, condamnat si dus inapoi in peniteciar pentru ani grei, doar pentru ca furase un telefon pe care l-a vandut pe 30 de lei sa-si cumpere de mancare.

Forro Hunor, de 34 de ani, condamnat pentru mai multe furturi comise de-a lungul anilor, mort de foame si fara un ban in buzunar, ciordeste un telefon lasat la incarcat in gara din Cluj Napoca. Il vinde unei persoane pentru suma de 30 de lei, desi aparatul valora, conform pagubitului, 380 de lei. Politistii isi fac datoria si il retin pe inculpat. Acesta este prezentat in fata procurorilor de la Tribunalul Cluj care il retin pentru 24 de ore. Magistratii intocmesc urgent un rechizitoriu stufos. Recidivist, a savarsit fapta pe intuneric, la patru dimineata, a vandut imediat obiectul furat, toate aceste aspecte duc, in mintea procurorului, doar la circumstante agravante si, deci, mandat de arestare pentru 30 de zile.

Infractor voiajor

Pus in fata probelor si dus in boxa acuzatilor dupa doar 48 de libertate, Forro Hunor se apara singur, avocatul din oficiu spunand ca lasa cauza la latitudinea magistratului de la Tribunalul Cluj. Judecatorul de drepturi si libertati citeste cu atentie dosarul, asculta pledoaria recidivistului Forro Hunor fara sa-l intrerupa, asculta cu atentie si parerea procurorului care infiera la greu faptele recidivistului si explica ca pentru cei 30 de lei, cat luase pentru telefon, acesta merita sa stea in spatele gratiilor cel putin 30 de zile. In conditiile in care statul cheltuie cu intretinerea unui detinut pe zi mai mult de 30 de lei. Dupa toate acestea, judecatorul bate cu ciocanul in masa si spune: ” Forro Hunor va fi lasat in libertate si va fi cercetat sub control judiciar”!. ”Imi motivez decizia tinand cont ca: inculpatul nu are un venit licit, a recunoscut fapta, a savarsit fapta sa manance, nu sunt intrunite exigentele comiterii infractiunii de furt deoarece victima dormea la 3-4 metri de telefonul aflat la incarcat, victima doreste sa se impace cu inculpatul daca ii este restituita suma de 380 de lei, cat a costat telefonul si desi este recidivist, este un infractor voiajor, care a furat de foame”. Procurorul se ridica, indignat si face apel. Alti bani, alta distractie, ca sa nu mai punem la socoteala banii pe citatii, timbrele, hartia folosita, salariile grefierilor, ale procurorilor si judecatorilor dar si cele 24 de ore petrecute de Forro Hunor in arestul politiei. Bine ca acolo a mancat ceva! Reinsertia sociala a detinutilor exista ca institutie, in acte,  din 1997, dar nu functioneaza.

 

author avatar
Ramona Feraru
505 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger