AcasăNewsUn ginecolog din Oradea si-a transformat pacientele in cobai!

Un ginecolog din Oradea si-a transformat pacientele in cobai!

Un doctor a testat medicamente pe tinere mame, fara acordul acestora! Doctorul ginecolog Doru Craiut, fost director medical al Maternitatii Oradea, este acuzat ca ar fi incheiat cu un producator de medicamente un contract pentru teste clinice pe pacientele sale.

Se pare ca femeile nu si-ar fi dat acordul pentru acest lucru, fapt descoperit cand conducerea spitalului i-a cerut medicului sa prezinte acte care sa ateste legalitatea studiilor, iar acesta nu le-a putut furniza.

„S-a cerut de mai multe ori documentatia de la doctorul Craiut, dar nu am primit nimic. Nu se stie daca pacientele au semnat pentru acele studii clinice si nici unde au ajuns banii care au fost primiti pe acestea”, a declarat Petru Chitulea, seful maternitatii din Oradea. Imediat ce a descoperit acest lucru, fostul manager al maternitatii din Oradea,  Gavrila Grebenisan, a cerut Colegiului Medicilor sa investigheze cazul, potrivit Adevarul.

Colegii ginecologului Craiut sustin ca aceste studii au fost stopate in primavara, dar nu se stie cu exactitate cand au demarat. Nicio pacienta de-a doctorului oradean  nu a depus pana acum vreo plangere privind reactiile adverse ale medicamentelor testate. „Acele femei nu cred ca au stiut ca au fost testate . Eu consider ca aceasta este cea mai grava problema. Si daca au avut reactii nu au stiut de unde li se trag”, a mai precizat fostul manager al maternitatii.

539 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger