AcasăNewsUn bloc de locuinte sociale, din Olt, distrus de furtuna

Un bloc de locuinte sociale, din Olt, distrus de furtuna

Un bloc de locuinte sociale din Scornicesti, judetul Olt, a fost distrus de furtuna. Mai exact, blocul a fost decopertat integral, ceea ce a facut ca apartamentele de pe mai multe paliere sa fie inundate.

„Inca nu stim nici noi ce s-a intamplat. A luat acoperisul din spate si l-a dat jumatate pe masinile din parcare iar jumatate este la distanta de cateva sute de metri. Eu stau la parterul blocului. Vecinii de la ultimul etaj stau acum cu apartamentele descoperite. Apa a ajuns pana la etajul doi”, a explicat unul dintre locatari, la Antena 3.

De asemenea, dezastrul a fost confirmat si de primarul din Scornicesti, Catalin Davidescu, care a explicat ca deocamdata nimeni nu a cerut adapost.

„Am fost la prima ora, cu prefectul, am constatat ca locuintele sunt pline de apa. In momentul de fata facem evaluarea, urmam procedura, asteptam comisia maine dimineata la prima ora si trebuie sa refacem acoperisul. Riscam ca cele 24 de apartamente din bloc sa fie inundate si nu se poate asa ceva. Asteptam sa primim ajutorul financiar necesar de la centru pentru a putea repara acoperisul. Momentan se poate locui in aceste apartamente. Daca situatia se inrautateste, avem cateva camere in liceul Brancoveanu, pregatite. Momentan nu a cerut nimeni adapost”, a spus primarul din Scornicesti.

Davidescu a mai marturisit ca nu stie sigur ce se va intampla cu masinile distruse in timpul furtunii: „Nu pot spune daca si cine va despagubi proprietarii. Eu sper ca cei care vor fi gasiti vinovati sa plateasca, dar nu pot sa ma pronunt in momentul de fata in legatura cu cine ar fi vinovat. In mod normal, intr-o situatie de urgenta, nu cred ca exista posibiltatea de despagubiri, decat pentru cei care au CASCO”.

Foto: citynews.ro

author avatar
Alina Costache
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger