AcasăNewsUn avion s-a prabusit in Algeria: Cel putin 100 de morti!

Un avion s-a prabusit in Algeria: Cel putin 100 de morti!

Un aparat de zbor militar, cu peste 100 de oameni la bord, s-a prabusit, marti, intr-o zona inalta din regiunea estica a Algeriei. Din primele informatii, bilantul tragediei este zguduitor.

 

UPDATE – Aparatul de zbor avea la bord 123 de persoane – 99 de pasageri si  24 de membri ai echipajului. Conform presei locale, care citeaza un oficial algerian, nu exista supravietuitori. O prima ipoteza asupra cauzelor producerii tragediei aeriene ar fi vremea nefavorabila, respectiv ninsoarea abundenta, care ar fi dus la prabusirea avionului.

Accidentul a avut loc in urma cu foarte scurt timp, iar deocamdata nu se stie nici numarul exact al victimelor, dar nici daca exista supravietuitori ai impactului. Conform unui post de televiziune din Algeria, citate de BBC, aparatul de zbor, la bordul caruia se aflau zeci de militari, s-a prabusit in provincia Oum al-Bouaghi. La locul nenorocirii intervin, la acest moment, mai multe echipaje de salvare, pentru a le acorda primul-ajutor ranitilor, in speranta ca sunt si supravietuitori ai accidentului aviatic. Interventia lor ar putea sa fie, insa, ingreunata de faptul ca avionul a cazut intr-o zona muntoasa.

Pentru moment nu se cunosc exact cauzele care au dus la producerea dezastrului, insa urmeaza ca primele ipoteze sa fie comunicate de catre autoritatile locale cat de curand. Turnul de control a pierdut legatura cu pilotul aeronavei, air la scurta vreme, avionul s-a prabusit.

322 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger