AcasăNewsUn angajat al unei banci si-a luat masina cu banii unui client

Un angajat al unei banci si-a luat masina cu banii unui client

Angajatul bancii este urmarit penal pentru acces ilegal la un sistem informatic, frauda informatica, fals informatic, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals

Un angajat al unei banci din Bucuresti a gasit o solutie ingenioasa, dar penala, de a-si cumpara masina mult visata. El a scos in mod fraudulos peste jumatate de milion de lei din contul unui client al bancii si a inceput sa-si faca planuri de inceput de an.

Angajatul bancii este urmarit penal pentru acces ilegal la un sistem informatic, frauda informatica, fals informatic, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals

Potrivit DIICOT, folosindu-se de calitatea de angajat al bancii, barbatul a solicitat emiterea unui nou token in numele clientului, dupa care a accesat fara drept contul acestuia, dispunand trei transferuri bancare neautorizate in suma totala de 567.000 de lei.

Adeverinta falsa de stingere a cinci credite

Primul transfer bancar l-a facut in data de 6 ianuarie 2015, cand a scos din contul clientului suma de 200.000 de lei, bani pe care i-a transferat intr-un alt cont, sub pretextul cumpararii unui imobil, tranzactie care nu a avut loc in realitate. Ulterior, barbatul a transferat din contul aceluiasi client in contul sau propriu alti 49.000 de lei. Verificarile anchetatorilor arata ca el a ridicat numerar cea mai mare parte a acestor sume de bani. De asemenea, s-a mai stabilit ca angajatul bancii a transferat suma de 318.721,20 lei pentru a achizitiona un autovehicul BMW X5, care a intrat in posesia lui in baza unor acte de imputernicire intocmite in fals in numele clientului al carui cont l-a fraudat. Anchetatorii suspecteaza, de asemenea, ca, anterior acestor tranzactii, functionarul emisese o alta adeverinta in fals, prin care atesta ca a stins anticipat, prin rambursare, cinci credite obtinute pentru interese personale, cu scopul de obtine un nou credit de la o alta banca.

author avatar
Nicole Ionescu
351 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger