AcasăNewsUn afacerist vrea sa „restaureze monarhia rusa” in insulele Kiribati

Un afacerist vrea sa „restaureze monarhia rusa” in insulele Kiribati

Guvernul din Kiribati analizeaza o propunere primita de la un om de afaceri din spatiul ex-sovietic care vrea sa reinstaureze monarhia rusa pe teritoriul acestui stat insular din Oceanul Pacific.

Anton Bakov, un fost parlamentar rus care este liderul Partidului Monarhist, vrea sa foloseasca trei insule nelocuite din Kiribati pentru a construi pe ele hoteluri si pentru a infiinta astfel „o Rusie alternativa”. Antreprenorul rus spune ca va aloca 350 de milioane de dolari acestui proiect, iar sotia lui a declarat ca ideea sotului ei este sprijinita „de un numar mare de patrioti rusi care nu sunt multumiti de regimul lui Putin”.

Anton Bakov

Monarhia rusa a fost inlaturata in 1917 prin Revolutia Bolsevica, insa Anton Bakov a luptat in ultimii ani pentru restaurarea ei. In 2011, el a creat „Tronul Imperial” – o micronatiune nerecunoscuta de alte state si fara teritoriu – in care liderul se va numi ”Imparatul Nicolae al III-lea”. Saptamana trecuta, un oficial din guvernul statului Kiribati a spus ca propunerea inaintata de Anton Bakov este inca analizata de Comisia pentru Investitii Straine. De atunci, ea a beneficiat de sprijinul lui Teburoro Tito, un fost presedinte din Kiribati, care a spus ca aceasta initiativa ar putea aduce multi bani in industria turismului local, ”presupunand ca lucrurile pe care ei le spun sunt adevarate”.

author avatar
Catalin Dumitrescu
659 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger