Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Ulysse Nardin pentru US Navy

Ulysse Nardin pentru US Navy

Autor:

Marca elvetiana, partener al marinei militare americane inca din 1905, a sarbatorit aceasta colaborare cu o editie limitata a modelului Marine Torpilleur Military.

 

ceas 2 Ulysse Nardin pentru US Navy

Cureaua este din panza de vele, un alt semn evocator al experientei marine a marcii

Parteneriatul lui Ulysse Nardin cu americanii a fost stabilit la acea epoca cu ocazia concursului Precision Torpedo Boat Timepieces, la Observatorul naval din Washington. Acest concurs  viza echiparea US Navy cu cele mai bune cronometre de bord existente atunci. Oferit ofiterilor superiori de pe navele torpiloare, modelul Marine Torpilleur a oferit servicii precise si viabile. Castigator al competitiei si in anii ce au urmat, Ulysse Nardin a devenit furnizorul oficial al marinei americane.

ceas1 1 Ulysse Nardin pentru US Navy

In jurul mecanismului este gravat cu laser: ”Semper Fortis”

O editie limitata la 173 de exemplare, care celebreaza si cea de-a 173-a aniversare a marcii Ulysse Nardin, omagiaza astfel patrimoniul maritim al producatorului. Cu un diametru de 44 mm si etans la apa pana la o adancime de 50 de metri, Marine Torpilleur are un cadran din safir si se inspira din primele cronometre de punte care au echipat navele militare americane. Indicatoarele sunt colorate in albastru iar precizia este asigurata de un mecanism cu remontaj automatic (UN-118) care integreaza o tehhologie de varf cu siliciu realizata de Ulysse Nardin si dispune de o rezerva de mers de 60 de ore. Numarul 24 (colorat in rosu) de pe indicatorul de rezerva de mers face referire direct la sistemul de avertisment al primelor cronometre de punte,care-i avertizau pe marinari ca ceasul nu mai are decat 24 de mers si trebuie intors.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!