AcasăNewsUluitor! Incalzirea globala a incetat in 1996!

Uluitor! Incalzirea globala a incetat in 1996!

Un raport dat recent publicitatii de savanti a fost trecut sub tacere din cauza informatiilor care vor da peste cap sistemul de valori al ecologistilor: incalzirea globala nu mai exista ca fenomen din 1996!

Un raport al Met Office din Marea Britanie, institutie creditata cu cele mai clare si exacte prognoze si masuratori meteo din lume ar putea starni panica printre ecologisti.

Graficul temperaturilor pe mapamond intre 1996 si 2012 arata ca incalzirea globala din ultimii 16 ani a fost o minciuna

Un grafic al Met Office arata ca temperatura globala care a crescut din 1980 pana in 1996 cu 0,5 grade Celsius, a ramas nemodificata timp de 16 ani. Practic, din ianuarie 1997 pana in august 2012 nu s-au inregistrat cresteri notabile la nivelul temperaturilor globale. Asadar, „pauza” de incalzire din ultimii 16 ani este egala cu cea dintre 1980 si 1996, dupa ce, anterior anilor ’80, temperaturile au fost stabile sau in scadere in ultimii 40 de ani.

Vine o noua glaciatiune?

Rezultatele s-au publicat doar pe internet, in urma unor masuratori efectuate in peste 3.000 de puncte la nivelul solului sau al marilor din intreaga lume. Concluzia meteorologilor este ca incalzirea globala, pe care s-a  batut atata moneda, mai ales  (culmea! ) in ultimii 10 ani, nu mai exista ca fenomen. Drept urmare, s-au iscat dispute pe aceasta tema intre meteorologii pro sau contra incalzirii globale, unii sustinand ca in 2010 s-au inregistrat temperaturi peste cele normale, altii afirmand ca incalzirea din ultima parte a acelui an a fost stearsa de temperaturile sub media multianuala din 2011. O racire puternica a temperaturilor a avut loc si in Romania, in 2012, cu geruri napraznice si ninsori aproape fara precedent din primul trimestru al acestui an. Oare vine o noua glaciatiune?

author avatar
Arpad Dobre
1.313 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger