Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Ultimul tablou al lui da Vinci, estimat la 100 milioane de dolari

Ultimul tablou al lui da Vinci, estimat la 100 milioane de dolari

Autor:

Ultima opera a geniului renascentist, care se afla in posesia unui colectionar particular, va fi vanduta in 15 noiembrie, in cadrul unei licitatii Christie’s.

 

tablou leonardo Ultimul tablou al lui da Vinci, estimat la 100 milioane de dolari

Inainte de licitatie, tabloul (65 centimetri x 45 centimetri), va calatori la Hong Kong, San Francisco si Londra, unde va fi expus publicului

”Salvator Mundi” (salvatorul lumii) se numeste tabloul, de e o extrema finete, care reprezinta un portret al lui Iisus Hristos, a fost multa vreme considerat o copie, inainte ca expertii sa ii certifice autenticitatea. Potrivit Christie’s, mai putin de 20 de tablouri semnate de Leonardo , ale carui opere erau deja extrem de apreciate inca din timpul vietii sale, au rezistat pana in zilele noastre, si, in afara de “Salvator Mundi”, toate se afla in proprietatea unor muzee si institutii. “Pentru specialistii in licitatii, acesta este Sfantul Graal”, a declarat, cu ocazia prezentarii pentru presa a tabloului, Loic Gouzer, copresedinte al departamentelor de arta postbelica si contemporana pentru cele doua Americi din cadrul casei Christie’s. Un tert a oferit o garantie pentru tablou, ceea ce inseamna ca acesta va fi vandut, indiferent de ceea ce se va intampla la licitatie de pe 15 noiembrie, in jurul pretului de 100 de milioane de dolari, a explicat pentru AFP Francois de Poortere, directorul departamentului de pictura veche din cadrul filialei din New York a casei Christie’s.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 16-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!