AcasăNewsUltimul gand al lui Dinu Patriciu: cum sa-si dezmosteneasca sotia!

Ultimul gand al lui Dinu Patriciu: cum sa-si dezmosteneasca sotia!

„National” prezinta detalii incredibile din culisele unei strategii minutioase, pusa la cale de Dinu Patriciu, chiar de pe patul de spital. Inainte de a suferi transplantul de ficat, la Milano, miliardarul roman a s-a gandit la un singur lucru: cum sa-si dezmosteneasca nevasta.

Dinu Patriciu este hotarat sa nu-i lase niciun leu Danei, femeia care i-a fost alaturi in perioada in care si-a cladit imperiul DP Holding

Dupa ce sotia lui, Dana Patriciu, a introdus actiunea de partaj la Judecatoria Sectorului 1, miliardarul roman nu a mai avut somn. Chiar daca era programat pentru interventia de transplant de ficat la o clinica din Milano, Dinu Patriciu si-a stabilit rapid prioritatile.

Chinezoaica Melanie Anne Chen are puteri depline in companie, dirijand atat conturile lui Patriciu, cat si pe cele ale firmelor sale

Astfel, pe 17 decembrie, a declansat razboiul impotriva nevestei. A apelat la cea mai cunoscuta casa de avocatura, Nestor si Asociatii (Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen – NNDKP), scopul fiind unul singur: acela de a reusi, prin orice mijloace, sa o lase pe Dana Patriciu fara un leu. Desi membrii celebrei case de avocatura Nestor si Asociatii si-au castigat reputatia de specialisti in mari privatizari, avand clienti companii-gigant si institutii bancare de renume mondial, vremurile grele si criza economica i-au impins sa accepte aceasta speta. De altfel, o speta nerecomandabila unei case de avocatura cu un asemenea statut, cu valente americane si prestigiu castigat in timp. Mai ales ca acest dosar este presarat cu gainarii ordinare, puse la cale de sarlatani capabili de orice.

Framantarile lui Dinu

Dupa cum „National” a anuntat, in exclusivitate, Dinu Patriciu a fost operat cu succes pe 21 decembrie. In cele cateva zile de pregatire pentru interventia chirurgicala, miliardarul internat la Milano a fost preocupat de un singur gand: ca va muri pe masa de operatie si ca toata averea va ramane pe mana Danei Patriciu si a copiilor. Si ca Melanie Anne Chen, chinezoaica lui preferata, nu va beneficia de niciun leu din mostenirea colosala, estimata de specialisti la aproximativ 850 de milioane de euro. Dupa operatie, Melanie Chen, femeia care a pus mana pe imperiul lui Dinu Patriciu si dirijeaza acum toate afacerile derulate de DP Holding (companie care detine toate firmele miliardarului), a disparut fara urma. Presa a relatat ca asiatica l-a lasat singur in spital, lasandu-l sa petreaca sarbatorile de iarna cu infirmierele si asistentele.

Patriciu – la “Terapie intensiva”, Melanie – la schi

Reporterii cotidianului „National” au aflat si de ce nu a mai trecut Melanie Chen pe la Patriciu. A avut treburi mult mai importante… De exemplu, a fost la schi cu fratele ei, Peter Chen. In timp ce Patriciu zacea pe patul de spital, Melanie si Peter Chen au fost vazuti intr-o statiune montana exclusivista, unde acestia au petrecut intreaga vacanta de iarna. Weekend-ul trecut, mini-concediul s-a incheiat, iar Melanie Chen s-a despartit de fratele ei si a trecut putin si pe la Patriciu, sa vada daca mai traieste. Personalul clinicii din Milano, alaturi de care Patriciu a petrecut sarbatorile de iarna, a ramas siderat de atitudinea chinezoaicei, intrucat aceasta nu a aratat nici un dram de compasiune (daramite afectiune!) pentru omul care abia suferise un transplant de ficat.

Imprumut fictiv?

Revenit la Londra, Peter Chen, care abia se despartise de sora lui, a inceput sa se planga partenerilor de afaceri ca are probleme cu Dinu Patriciu si ca a intrat intr-un impas financiar, intrucat miliardarul roman refuza sa-i returneze 600.000 de lire sterline, pe care ii imprumutase de la el. Mai exact, Peter Chen a lansat in mediul de afaceri londonez zvonul ca i-a dat lui Patriciu, de dragul surorii sale, 500.000 de lire sterline si ca imprumutul ar fi avut loc pe 25 noiembrie 2011, urmand ca miliardarul roman sa-i inapoieze banii dupa un an, plus dobanda de12% pe an, adica 100.000 de lire. De ce nu i-a cerut Peter Chen banii surorii sale, alaturi de care petrecuse atatea zile, la schi, si a fost necesar sa se lanseze zvonul ca Patriciu s-a imprumutat la el? E o intrebare fara raspuns. Mai ales daca tinem cont de faptul ca Melanie Chen are puteri depline asupra conturilor DP Holding si asupra conturilor personale ale lui Patriciu, drept de semnatura si posibilitatea de a jongla cu banii miliardarului dupa bunul plac. Astfel, operatiunea ar fi fost foarte simpla: Melanie Chen ar fi virat din contul DP Holding sau din contul lui Patriciu suma de 600.000 de lire sterline in contul fratelui ei, alaturi de care a petrecut intreaga vacanta, iar zvonul ca miliardarul roman s-a imprumutat la Peter Chen nu ar mai fi aparut. Sa fi ajuns Dinu Patriciu atat de rau, incat a trebui sa se imprumute la fiul gainarului (tatal lui Peter si al Melaniei Chen are o ferma de pasari in Trinidad-Tobago), sau este doar o parte din strategia pe care Patriciu o construieste cu avocatii de la casa de avocatura Nestor si Asociatii, pentru a o dezmosteni pe Dana Patriciu? Este, la fel, o intrebare la care pot raspunde doar cei direct implicati in afacerea dubioasa…

[poll id=”427″]

author avatar
Dan Bratu
3.845 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger