Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Ultimile zile ale lui Muammar Gaddafi

Ultimile zile ale lui Muammar Gaddafi

Autor:

Rebelii au intrat in capitala, iar Colonelul facea apeluri disperate la toti cetatenii, „vii sau morti”, sa lupte impotriva „sobolanilor” .

 

agerpres tripoli copy 300x200 Ultimile zile ale lui Muammar Gaddafi

Rebelii s-au grabit sa celebreze victoria intrarii in Tripoli, dar Colonelul e de negasit

Confruntari violente se desfasurau ieri in zona resedintei din Tripoli a liderului libian, Muammar Kadhafi, dupa ce rebelii au preluat controlul asupra mai multor cartiere din capitala.

O prima manifestatie de bucurie a avut loc in Piata Verde, locul de reuniune traditional al sustinatorilor regimului lui Muammar Kadhafi. Dupa cateva ore de relativa acalmie, luptele au fost reluate, existand mai multe „cuiburi de disperati ai regimului”, expresie deja „consacrata” in eventimentele din decembrie ’89, din Romania. Desi Gaddafi a sustinut ca nu va parasi Libia, el nu este de gasit. Se presupune ca a apucat drumul subteranelor care impanzesc capitala, dupa „modelul Bagdad”, parasit de unitatea care ii asigura protectia si care, dupa spusele rebelilor, s-ar fi predat. Pana la prinderea sau capitularea liderului, trupele loiale continua sa reprezinte o amenintare pentru rebeli.

Fiii lui Muammar Kadhafi arestati

Liderii rebelilor libieni au anuntat ca i-au arestat pe trei dintre fiii liderului libian, respectiv pe Seif al-Islam, Saadi si Mohammed, in cursul ofensivei asupra capitalei Tripoli. Curtea Penala Internationala a afirmat ca intentioneaza sa negocieze transferul lui Seif al-Islam, care, alaturi de tatal sau, este cautat pentru crime impotriva umanitatii privind reprimarea sangeroasa a revoltei impotriva regimului, declansata la jumatatea lui februarie.

Se pregateste Bashar al-Assad

ONU intentioneaza sa organizeze o intalnire dedicata situatiei din Siria si regimului presedintelui Bashar al –Assad, pe care marile puteri nu il mai socotesc legitim. Bashar a afirmat intr-o declaratie oficiala ca nu se teme de amenintarile SUA si aliatilor europeni si ca acestia ar face bine sa nu se amestece in treburile interne ale Siriei, „care va riposta intr-un mod in care Occidentului nu-i va conveni”!

„Efectul Libia” scade pretul petrolului

Primul element al pietii care a reactionat la intrarea rebelilor in capitala Tripoli a fost pretul petrolului. Acesta a scazut cu un procent de 1,8 %, ajungand la 106, 7 dolari barilul. Insa piata Asia Pacific a ramas rezervata in privinta viitorului global, inregistrand scaderi la bursa, in afara de companiile petroliere, care au facut salturi artificiale.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!