AcasăNewsUltimele cuvinte pe care i le-a spus Sergiu Nicolaescu, de pe patul...

Ultimele cuvinte pe care i le-a spus Sergiu Nicolaescu, de pe patul de spital, actorului Ion Dichiseanu

Dichiseanu a vorbit despre prietenul sau, regretatul actor si regizor Sergiu Nicolaescu (foto: monitorulbt.ro)

Ion Dichiseanu, colegul de breasla si prietenul lui Sergiu Nicolaescu, l-a vizitat pe regretatul cineast, zilele trecute, la spital. Actorul a dezvaluit care au fost ultimele cuvinte pe care i le-a adresat Nicolaescu.

Vezi testamentul lasat de Sergiu Nicolaescu reporterilor “NATIONAL”!

Dichiseanu a vorbit despre prietenul sau, regretatul actor si regizor Sergiu Nicolaescu (foto: monitorulbt.ro)

Sergiu Nicolaescu si-a suportat durerea cu mare demnitate, fara sa lase vreo clipa impresia ca nu ii e bine, a povestit Dichiseanu. „Va ramane nemuritor. A fost singurul regizor care s-a incumetat sa faca filme istorice. Am fost la spital, am fost la Reanimare si am stat de vorba cu el. Ultimele cuvinte au fost „e bine, Dichi, e bine” (…) Eram buni amici, si mi-ar fi spus ca-l doare. Era de-o delicatete si de-o blandete... in ciuda rolurilor pe care le-a interpretat. Pentru mine, Sergiu n-a murit. Avea un optimism pe care-l purta, indiferent ca-l durea ceva. Dumnezeu a vrut sa-l ia la el„, a marturisit Ion Dichiseanu, intr-o interventie telefonica la RealitateaTV.

Mai mult, regretatul om de film avea in plan sa faca si alte filme, Dichiseanu povestind ca regizorul a muncit pana in ultima clipa, pregatind proiecte cinematografice. „Era cunoscut si in Occident ca un mare regizor. S-a bagat in politica tocmai pentru ca a vrut sa faca (ceva-n.r) pentru arta (…) a fost un patriot”, a mai spus Dichiseanu, adaugand ca Nicolaescu este „emblema cinematografiei noastre”, cand e vorba de filmul istoric.

Cunoscutul actor si regizor Sergiu Nicolaescu a murit joi dimineata, la varsta de 82 de ani. Cineastul fusese internat in urma cu o saptamana la Spitalul Elias din Capitala, unde a fost operat, la cateva zile dupa Craciun, de peritonita.

author avatar
Cristina Stefan
4.284 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger