AcasăNewsUite in ce ordine vor ingenunchia tarile europene

Uite in ce ordine vor ingenunchia tarile europene

Interconexiunile sistemului bancar european se clatina

Tot mai multi analisti financiari sunt de parere ca Europa nu mai poate fi salvata, indiferent ce hotarasc liderii G20 la Cannes.

Interconexiunile sistemului bancar european se clatina

Criza datoriilor suverane va pune jos tarile europene, una cate una, mai devreme sau mai tarziu.  In clasamentul prabusirilor facut de BBC, Italia, cea aratata cu degetul ca va urma Greciei, chiar e pe buza prapastiei, in ciuda planului de austeritate in valoare de 60 de miliarde de euro care ar trebui sa echilibreze bugetul pana in 2013. Din cauza interconexiunilor financiare si economice, Franta si Germania vor avea pierderi bancare imense, care vor afecta politica europeana de investitii. Urmatoarea “placuta” va fi Spania, ale carei banci sunt pline de “datorii rele” din domeniul imobiliar si se confrunta cu cea mai mare rata a somajului din zona euro.

Din 2009, ratingul de tara a fost retrogradat de doua ori. Franta, ale carei banci Credit Agricole si Societe Generale au fost retrogradate din cauza marii expuneri la datoriile Greciei, urmeaza dupa Spania. Germania va cadea dupa “sora” Franta, din cauza prabusirii celorlalte state, in ciuda economiei viguroase si a faptului ca intentioneaza sa reduca deficitul bugetar drastic, cu 80 de miliarde pana in 2014. Marea Britanie, Irlanda si Portugalia sunt ultimele “placute” ale dominoului european care vor cadea.

Greva de proportii in Marea Britanie

Sindicalistii britanici nu au cazut de acord cu guvernantii in privinta legii pensiilor si au amenintat ca la 30 noiembrie vor organiza „cea mai ampla greva care s-a vazut vreodata”. Nemultumirile britanicilor in privinta zonei euro au atins cota maxima, riscand sa dea „bobarnacul” fatal.

Papandreou renunţă la referendum

Giorgios Papandreou

Premierul grec Giorgios Papandreou a declarat ieri că e dispus să retragă proiectul de referendum privind euro.  După ce a pierdut majoritatea în Parlament, executivul grec vrea să formeze un guvern de consens naţional  cu opoziţia de dreapta, pentru ca legislativul de la Atena să ratifice acordul de la Bruxelles şi să pună capăt crizei iscate de Grecia.

Germanii vor Grecia afara din UE

Angela Merkel

Germanii, care sunt demult suparati pe greci, cer cancelarului Angela Merkel sa organizeze   un referendum.  „Vrem  si noi referendum”, a titrat ieri ziarul german Bild, cerand  „scoaterea grecilor falimentari din zona euro”. Angela Merkel a precizat ca daca Grecia vrea sa iasa din zona euro, e problema ei, dar Germania sutine in continuare zona euro.

author avatar
Adina Mutar
1.065 afisari

4 COMENTARII

  1. Problema este ca indiferent de vestele de salvare pe care le tot arunca Franta si Germania ,situatia este dramatica iar Romania cu toate centurile de siguranta puse ,asa cum amintea presedintele Basescu,o sa se scufunde si imi este teama ca nu o va mai salva nimeni.

  2. Si eu sunt de aceeasi parere. Peste tot in lume este grav ce se intampla dar ca la noi in tara nu este niciunde. Treziti-va parlamentari si discutati in Parlament problema tinerilor care din pleaca din Romania. Ramanem fara tinerii valorosi, fara medici, fara ……. si nu facem nimic in acest sens. Ganditi-va in ce hal va ajunge in curand aceasta tara.PACAT!! Oare nu este nimic de facut????????

  3. Emisiunea ”Dansez pentru tine” de vineri a fost superba. Dansurile foarte frumos executate dar totusi parca PEPE merita din nou locul I. Astept cu nerabadare FINALUL si sa vad cine va castiga. STEFAN BANICA si intreg Juriul foarte sprituali si simpatici. BRAVO………!!!

  4. O tara de poveste , un tinut de basm, avem atatea resurse si posibilitati, in perioada interbelica eram in top si acum ? De ce s-a vandut Petrom, de ce s-a vandut Romtelecom s a m d ? S-a vandut tot pe comisioane meschine.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...

Vânt puternic în mai multe zone din țară. Avertizare de la ANM – HARTA/Cum va fi vremea în București

Vântul va avea intensificări, vineri, în cea mai mare parte a țării. Rafalele vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă. Meteorologii au...
proger