Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Uite cum vine Al Treilea Razboi Mondial!

Uite cum vine Al Treilea Razboi Mondial!

Autor:

Marirea preturilor la alimente si schimbarile extreme de clima conduc in linie directa la revolutii si la razboi.

 

el nino razboaie 300x122 Uite cum vine Al Treilea Razboi Mondial!

Corelatia dintre El Nino si tarile cu risc de revolte, marcate cu rosu

Un studiu efectuat de New England Complex Systems Institute (NECSI) demonstreaza ca „primavara araba” este strans legata de fluctuatiile preturilor pe piata alimentara, iar acestea se situeaza in prezent si in urmatorii doi ani peste cota considerata generatoare de conflicte.

„210”, numarul razboiului

food riots complexity theorists1 copy 300x187 Uite cum vine Al Treilea Razboi Mondial!

Corelatia dintre indicele „210” si „revoltele foamei” din tarile din Orientul Mijlociu si Nordul Africii

„210” este indicele de risc conflictual stabilit de Organizatia pentru Alimente si Agricultura a Natiunilor Unite. Indicele se refera la preturile alimentelor si este cel care duce la razboi daca nu se iau masuri de restabilire a acestuia la cote sub cea de risc. In momentul de fata este la 234, din cauza crizei globale politico-economice si a masurilor de protejare a banilor, in loc de protejare a necesitatii de baza a omenirii: alimentatia! „Problemele legate de alimentarea populatiei transced crizele economice nationale, riscand sa devina o problema globala”, scrie in raportul NECSI. Studiul a aratat corelatia dintre revoltele din Orientul Mijlociu si Nordul Africii si preturile alimentelor, atragand atentia ca indicele de risc are tendinta de a stationa peste „210” in urmatorii doi ani.

El Nino infierbanta spiritele

riotsinegypt 300x200 Uite cum vine Al Treilea Razboi Mondial! Acest indice, corelat cu studiul care a demonstrat legatura dintre razboaiele civile si efectele ciclice ale „ fenomenului El Nino”, are potentialul de a declansa Al III-lea Razboi Mondial. Pentru ca schimbarile de clima dubleaza riscul generarii conflictelor in peste 90 de tari, dupa cum au constatat cercetatorii de la Columbia University, New York. Ambele studii au fost inaintate la ONU, pentru a se lua masuri de prevenire a unui nou conflict mondial.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!